Sport

České tenistky postoupily potřetí za čtyři roky do finále Fed Cupu. Do boje o další trofej poslala výběr kapitána Petra Pály jednička týmu Petra Kvitová, která výhrou nad Robertovou Vinciovou 6:3, 7:5 v souboji s italskými obhájkyněmi trofeje přidala třetí vítězný bod. Češky přivítají ve finále Německo a hrát se bude nejspíše v Praze 8. a 9. listopadu.

Hokejisté Lva Praha prohráli druhé finále Kontinentální ligy v Magnitogorsku 1:4. Série se za vyrovnaného stavu 1:1 přesune do Prahy, kde bude pokračovat v úterý a ve čtvrtek. Jediný gól Lva vstřelil až v závěru Justin Azevedo. Na porážce Pražanů se gólem a asistencí podílel útočník Jan Kovář.

Házenkáři Plzně vedou po polovině extraligové nadstavby už o šest bodů. Na jejich sobotní výhru ve Frýdku-Místku (31:23) dnes nedokázaly odpovědět druhé Lovosice, které prohrály v Hranicích 27:29. Místo boje o titul se tak přiostřil souboj o stříbro, protože Hraničtí teď za Lovosicemi zaostávají jen o dva body.

Fotbalisté Viktorie Žižkov ve 23. kole druhé nejvyšší soutěže doma překvapivě podlehli 0:1 Vlašimi. Zkomplikovali si tak boj o postup, protože mohou na první dvě příčky ztrácet až osm bodů, pokud Hradec Králové uspěje v odpoledním utkání.

Lukáš Konečný prohrál zápas o titul profesionálního mistra světa v boxu ve střední váze organizace WBO s Peterem Quillinem z USA 0:3 na body. Pětatřicetiletý Konečný předvedl v posledním duelu v kariéře solidní výkon, o pět let mladší Američan měl ale souboj pod kontrolou od prvního kola. Konečný už před zápasem ohlásil, že ve Washingtonu ukončí kariéru. Po prohře je navíc prakticky jisté, že Konečný nedostane lukrativní nabídku, která by mohla jeho rozhodnutí změnit. S profesionálním boxem se loučí s bilancí 50 výher a pět porážek.