Sport

Případ údajné korupční kauzy mezi fotbalovými celky Sigmy Olomouc a Bohemians Praha definitivně skončil. Nejvyšší státní zástupce odmítl návrh žalobce z krajského státního zastupitelství podat v kauze dovolání. ČTK to řekla mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) Helena Markusová. Soudy se případem zabývaly přes dva roky. Všechny čtyři aktéry nakonec zprostily obžaloby.

Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý zakončil sezonu druhým místem v závodu na 83 km na festivalu horských kol Roc d'Azur ve Francii. Český jezdec nestačil pouze na mistra Evropy v maratonu Albana Lakatu z Rakouska, kterému podlehl ve spurtu. Třetí ve finiši dojel Kulhavého kolega z týmu Specialized a světový šampion v maratonu Švýcar Christoph Sauser.

Nové Město na Moravě bylo potřetí za sebou zvoleno nejlepším pořadatelem Světového poháru v cross country horských kol. Letos se navíc dělilo o první místo mezi sprinterskými závody.

Plážovým volejbalistkám Kristýně Kolocové a Markétě Slukové se při návratu na Světový okruh po zdravotní pauze zatím daří výborně, na grandslamu v Sao Paulu vyhrály všechny tři zápasy ve skupině. Set ztratily až v utkání s třetími nasazenými Brazilkami Lili a Barbarou Seixasovou, které porazily 21:13, 19:21 a 15:13. Díky prvnímu místu ve skupině postoupily přímo do druhého kola a obsadí nejhůře deváté místo. České olympioničky musely v srpnu přerušit sezonu kvůli nemoci Slukové, která měla boreliózu a plicní problémy.

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Ósace na semifinále nedosáhla. Sedmadvacetiletá Češka ve čtvrtfinále vypadla s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, které podlehla 6:2, 4:6 a 1:6.

Autor: Jan Charvát