Sport:

Útočník Jaromír Jágr, který bezkonkurenčně ovládá ofenzivní statistiky historie NHL mezi českými hokejisty, se brzy může posunout na první místo i v počtu zápasů v základní části. Na kontě má jednačtyřicetiletá nová akvizice New Jersey 1391 zápasů a jen čtyři starty ztrácí na obránce Romana Hamrlíka, který je po skončení smlouvy s New Yorkem Rangers bez angažmá. Jágr v NHL nasbíral 1688 bodů za 681 branek a 1007 asistencí a je mezi českými hráči nedostižný.

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun z Pittsburghu byl ve středu propuštěn z nemocnice, kde pobýval od soboty kvůli problémům s krevní sraženinou v oblasti pánve. Sedmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa se nyní bude léčit doma. Informoval o tom trenér Penguins Dan Byslma s tím, že není jasné, kdy bude Vokoun schopen vrátit se do tréninku.

Tenistka Lucie Šafářová si semifinále v Tokiu nezahraje. Po sérii osmi vítězství a titulu z Québecu podlehla Dánce Caroline Wozniacké po boji 6:2, 3:6 a 2:6. Čtvrtfinále ještě čeká Petru Kvitovou, která už dnes absolvovala jeden jeden zápas a ve třetím kole porazila Američanku Madison Keysovou dvakrát 6:2.

České čtvrtfinále na tenisovém turnaji mužů v Bangkoku se neuskuteční. Soupeřem nejvýše nasazeného Tomáše Berdycha bude Lu Yen-Hsun z Tchaj-wanu, který porazil Lukáše Rosola 6:3 a 6:2.

Tenistka Petra Kvitová porazila ve čtvrtfinále turnaje v Tokiu Rusku Světlanu Kuzněcovovou 6:4, 6:1 a počtvrté v sezoně si zahraje semifinále.

Český hokejový obránce Zbyněk Michálek rozhodl ve středečním přípravném utkání na nový ročník NHL o vítězství Phoenixu nad Calgary 3:2 v prodloužení. Prosadil se i jeho bratr Milan, který se podílel na výhře Ottawy nad Montrealem 5:2 jednou trefou a jednou asistencí. Gólman Michal Neuvirth z Washingtonu přišel v duelu s Nashvillem o čisté konto až 14 sekund před koncem.

Basketbalisté Nymburka v generálce na novou sezonu porazili španělský celek Fuenlabrada 67:62. Desetinásobní čeští šampioni se tak úspěšně naladili na kvalifikaci o Evropskou ligu, která je čeká v příštím týdnu. Nymburk, který po letních změnách v kádru a na pozici trenéra buduje nový tým, v přípravě vyhrál osm z deseti zápasů. Nestačil jen na bundesligové celky Bayreuth a Quakenbrück.

Aleš Dryml se stal domácím šampionem na ploché dráze. O druhém titulu v kariéře rozhodl v plzeňském druhém finálovém závodě až v dodatečné rozjížďce proti týmovému kolegovi ze Zlaté přilby Pardubice a obhájci Václavu Milíkovi. Oba rivalové měli po dvou závodech na kontě 26 bodů.

Fotbalisté Ostravy a Liberce vypadli s druholigovými soupeři z Poháru České pošty. Baník v duelu 3. kola podlehl 0:2 na hřišti Ústí nad Labem, Slovan po neúspěšném penaltovém rozstřelu prohrál na Žižkově. Oba celky se připojily k dvěma ligovým týmům Teplic a Bohemians Praha 1905, které soutěž opustily už v minulém kole.