Ze sportu:

Česká tenistka Petra Kvitová získala v Linci týden před Turnajem mistryň pátý titul v sezoně. Wimbledonská vítězka v dnešním finále zdolala 6:4 a 6:1 Slovenku Dominiku Cibulkovou, která v semifinále vyřadila českou dvojku Lucii Šafářovou.

Fotbalistu Marka Jankulovského čeká další zdravotní přestávka. Čtyřiatřicetiletý hráč si při sobotním návratu do ostravského dresu zřejmě opět utrhl přední křížový vaz v koleni a obnovil tak zranění, kvůli kterému předchozích sedm měsíců nehrál.

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil obsadil ve Velké ceně Austrálie v kategorii do 125 ccm třinácté místo a bodoval poosmé za sebou. Patnáctý závod sezony mistrovství světa vyhrál Sandro Cortese. Osmnáctiletý Kornfeil zaostal za Cortesem 43,349 sekundy a ziskem tří bodů potvrdil celkové dvanácté místo v MS. Český závodník vyšel v bodově naprázdno pouze ve třech z dosavadních patnácti Grand Prix v sezoně.

Cyklokrosař Zdeněk Štybar vstoupil do nového ročníku Světového poháru třetím místem. V Plzni se ve finiši vedoucí trojice jezdců radoval Belgičan Sven Nijs, druhý dojel jeho krajan Kevin Pauwels. Mezi ženami si rovněž pro bronzovou medaili dojela Kateřina Nashová.

Novým mezinárodním mistrem České republiky v motokrosu ve třídě MX3-Open se stal Martin Michek na stroji KTM. V kategorii MX2 získal titul Josef Kulhavý na suzuki, obhájci Florentu Richierovi z Francie nestačila ve finálovém závodě v Přerově ani dvě vítězství. Kulhavý skončil v obou jízdách druhý a Richier umazal z náskoku svého soupeře pouze šest bodů. Motokrosovou sezonu zakončí příští sobotu závod mistrovství ČR družstev v Kaplici.

Poprvé pod vedením nového trenéra Zbyňka Busty, který v minulosti koučoval týmy Bohemians 1905 a Varnsdorfu, nastoupili v sobotu fotbalisté Kladna. V utkání 10. kola ČFL zdolali 4:1 nováčka z Domažlic, ukončili svoji černou sérii pěti zápasů bez výhry a posunuli se na jedenácté místo tabulky. Chrudim porazila Loko Vltavín 1:0 a upevnila si vedoucí postavení v tabulce.

Jablonec znovu dokázal, že je nejlépe střílejícím týmem v první fotbalové lize, a v desátém kole deklasoval Příbram 5:1. Kanonádu zahájil svým už čtrnáctým gólem v sezoně Lafata, pak ho napodobili čtyři různí střelci. Za hosty jen zmírnil porážku Litevec Papšys.

Hokejisté Sparty porazili ve 12. kole extraligy Litvínov 5:1 a připsali si pátou výhru v soutěži za sebou. Pražané zároveň ukončili sérii šesti porážek od Litvínova ve vzájemných utkáních. Severočeši i v Praze potvrdili, že se jim momentálně nedaří. Po dobrém vstupu do sezony prohráli osmý z posledních devíti zápasů.

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v první lize s Teplicemi 1:1 a zůstávají posledním týmem, který ještě v nejvyšší soutěži nezvítězil. Alespoň bod jim zachránil pět minut před koncem Ondráček, který odpověděl na Rosův gól. Ještě předtím domácí Otepka neproměnil penaltu.

Jablonec znovu dokázal, že je nejlépe střílejícím týmem v první fotbalové lize, a v desátém kole deklasoval Příbram 5:1. Kanonádu zahájil svým už čtrnáctým gólem v sezoně Lafata, pak ho napodobili čtyři různí střelci. Za hosty jen zmírnil porážku Litevec Papšys.

Fotbalisté Bohemians 1905 uhráli v 10. kole první ligy doma s Duklou Praha jen bezbrankovou remízu a přišli tak o druhé místo v tabulce. Doma sice pojedenácté nepoznali porážku, ale potřetí za sebou z toho byl jen zisk bodu. Nováček z Julisky pak popáté za sebou nenašel přemožitele a navázal na minulou výhru v Liberci.

Nymburští basketbalisté vstoupili do VTB ligy prohrou. V Petrohradu osminásobní čeští mistři podlehli místnímu Spartaku 62:79. Nejlepším střelcem hostů byl autor 18 bodů Lamayn Wilson. Ve čtvrtek se Nymburk představí v Moskvě proti CSKA, příští neděli ho čeká první domácí zápas proti ukrajinskému Azovmaši Mariupol. Následně se Středočeši vydají do Krasnodaru, Vilniusu a Krasnojarsku, celkem je ve skupině B čeká 16 zápasů.

Baseballisté Olympie Blansko porazili na domácí půdě v rozhodujícím pátém utkání baráže o extraligu Skokany Olomouc 5:1. Celou sérii vyhráli 3:2 na zápasy. Do extraligy se Blansko vrací po tříleté přestávce.

Basketbalové lize žen dál vévodí pražské týmy USK a VŠ. Obhájkyně titulu zvítězily v Trutnově 89:59 a vyhrály i sedmý zápas v soutěži. V čele tabulky mají jednobodový náskok před celkem VŠ, který zdolal Pardubice 79:57 a připsal si šestou výhru. Východočeský klub je naopak po šesti zápasech stále bez vítězství.

Plochodrážní závodník Aleš Dryml se stal poprvé v kariéře mistrem republiky mezi jednotlivci. Pardubický jezdec potvrdil svůj premiérový triumf v závěrečném třetím finále v Mšenu, které vyhrál.

Vítězem Českomoravské ceny na závodišti v Mostě se stal tříletý hnědák Aprilius pod vedením žokeje Jaromíra Šafáře. V cílové rovince 1400 metrů dlouhého dostihu o 120 tisíc korun udržel vedení před favorizovanou Merbelou, kterou předčil o půl délky.