Ze sportu:

Petra Kvitová v úvodní nedělní dvouhře v semifinále Fed cupu v Itálii v souboji týmových jedniček porazila Saru Erraniovou 2:6, 6:2 a 6:0, obhájkyně titulu z ČR tak prohrávají v Palermu s domácím výběrem 1:2. O srovnání stavu se pokusí dvojka Lucie Šafářová proti Robertě Vinciové. Podle oficiálních informací se utkání bude hrát až v pondělí. Program totiž o pět hodin zdržel déšť. V sicilské metropoli spustil od sobotního večera. Duel mezi Kvitovou a Erraniovou tak oproti původnímu plánu začal o pět hodin později.

Čeští hokejisté prohráli v sobotu podruhé za sebou v přípravě na blížící se mistrovství světa se Slovenskem, tentokrát v Bratislavě 0:3. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika tak neobhájili loňský triumf v seriálu Euro Hockey Challenge, jehož byl duel součástí.

Hokejový obránce Martin Ševc neposílí reprezentaci v přípravě na mistrovství světa ve Stockholmu. Kouč Alois Hadamczik musí start beka, který se v dresu týmu Skelleftea stal švédským mistrem, oželet s ohledem na tamní daňové zákony. Ševc by v případě, že by po skončení klubové sezony ještě hrál ve Švédsku, musel zaplatit čtyři miliony švédských korun.

Fotbalisté Sparty vyhráli ve 24. kole nejvyšší soutěže v Ostravě 1:0 a udrželi bodový kontakt s vedoucí Plzní. Pražané měli celé utkání výraznou převahu v poli, ale na gól čekali až do 76. minuty, kdy ji střelecky korunoval střídající Leonard Kweuke. Ten dal Slezanům už svůj pátý gól v posledních pěti zápasech. Baník počtvrté v řadě prohrál a už 396 minut neskóroval.

Tomáš Vokoun a Patrik Eliáš zazářili v sobotních odpoledních zápasech NHL. Vokoun vychytal Pittsburghu výhru 3:2 v Bostonu, kde na něj domácí hokejisté vyslali celkem 40 střel, Eliáš zase pomohl New Jersey dvěma góly pokořit Floridu při výsledku 6:2. Jakub Voráček přispěl jednou trefou k výhře Philadelphie na ledě Caroliny 5:3 a poprvé v zámořské kariéře překonal hranici 20 gólů.

Hokejový útočník Jakub Voráček přispěl v sobotním utkání NHL jednou trefou k výhře Philadelphie na ledě Caroliny 5:3 a poprvé v zámořské kariéře překonal hranici 20 gólů. Dosavadním maximem odchovance kladenského hokeje bylo 18 branek v minulém ročníku.

Karel Abraham po pádu nedokončil kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Ameriky a kvůli zlomené klíční kosti se nedělní závod pojede bez něj. Podle serveru iDnes byl český jezdec už převezen do nemocnice na operaci a čeká jej zhruba měsíční závodní pauza.

V souvislosti s fotbalovým utkáním mezi Baníkem a Spartou Praha, které se v sobotu večer hrálo v Ostravě, zajistila policie 12 lidí. Jsou podezřelí z přestupků i trestných činů, mimo jiné z narušování pořádku, poškozování majetku i ublížení na zdraví. Mezi zajištěnými jsou příznivci obou fotbalových klubů. Zraněno bylo několik lidí, zasahovat musela i záchranná zdravotnická služba.

Barbora Záhlavová-Strýcová se po půlročním trestu za doping vrátila na tenisovou scénu, ale první zápas jí nevyšel. V kvalifikaci na antukový turnaj WTA ve Stuttgartu prohrála s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou 6:1, 3:6 a 5:7.

Český florbalový útočník Martin Ostřanský získal titul ve švýcarské lize s týmem Aligator Malans. Šestý zápas vyhrál Malans na hřišti Könizu 9:4 a celou sérii 4:2. Třicetiletý Ostřanský tak dokázal vyhrát jednu ze tří nejkvalitnější zahraničních soutěží teprve jako druhý Čech.

Fotbalisté Viktorie Žižkov se poprvé v jarní části sezony dočkali plného bodového zisku. Ve 24. kole porazili na domácím hřišti Karvinou 3:1, museli ale výsledek otáčet. Na ukončení šestizápasové série bez vítězství se podílel i Petr Zapalač, který nastoupil poprvé po vypršení osmnáctiměsíčního trestu za dopingový nález.

Z Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) se do týdne nejspíše stane Česká unie sportu (ČUS). Tento návrh budou v Nymburce v sobotu 27. dubna schvalovat delegáti valné hromady, na které dojde i ke změně stanov.

Házenkáři Jičína prohráli ve 3. kole extraligové nadstavby v Hranicích 24:25 a vedou tabulku před svými přemožiteli už jen o tři body. Jičín vyhrál první poločas o tři branky, ale koncovku vyrovnaného duelu nezvládl a už podruhé v této sezoně na palubovce Hranic prohrál o jediný gól. Deset branek inkasovali hosté od reprezentační spojky Martina Stržínka.

Autor: Jan Charvát