Sport

Květa Peschkeová ztroskotala ve Wimbledonu v semifinále čtyřhry. S Němkou Grönefeldovou podlehly Australankám Bartyové a Dellacquaové 6:7, 2:6.

Tenista Jiří Veselý postoupil počtvrté v sezoně i kariéře do finále challengeru. V semifinálovém utkání v německém Braunschweigu zvítězil nad Srbem Filipem Krajinovičem po setech 6:4, 6:3. O celkové prvenství na turnaji s dotací 106.500 eur se utká v neděli buď s Němcem Florianem Mayerem, nebo Argentincem Maximem Gonzálezem.

Basketbalistky USK Praha mají v Evropské lize čtyři stejné soupeře jako v minulé sezoně. Los v Mnichově jim znovu přisoudil za protivníky Salamanku, Galatasaray istanbul, Novi Záhřeb a Polkowice. Skupinu C pak z nejvýše nasazených celků doplnil Spartak Moskevská oblast a litevský nováček Kibirkstis.

Hokejisty Lva Praha posílí v příští sezoně KHL kanadský obránce Spencer Humphries. Český klub získal práva na jednadvacetiletého hráče od Traktoru Čeljabinsk za pozici v draftu pro rok 2014. Do Prahy by měla nová posila přicestovat v neděli.

Plzeň dokončuje přestavbu městského fotbalového stadionu ve Štruncových sadech, který si vyžádá zhruba 300 milionů korun. Nyní zbývá rekonstrukce hlavní tribuny, kde se vytvoří místa pro stovky VIP hostů a novinářů, a stavba dvou věží s osvětlením, dohromady za skoro 40 milionů Kč. Vše musí být hotové do konce července, řekl ČTK náměstek primátora Petr Rund (ODS). Na stadionu se zhruba 12.000 místy k sezení, jehož hlavní přestavba skončila v prosinci 2011, hraje mistrovská Viktoria Plzeň.

Michal Hubáček získal na domácím mistrovství světa juniorů v orientačním běhu stříbrnou medaili ve sprintu. V Hradci Králové na trati dlouhé 3,6 km s 21 kontrolami, jež vedla Jiráskovými sady, historickým centrem města a končila v Žižkových sadech, byl rychlejší pouze Švýcar Florian Schneider. Hubáček s ním prohrál o čtyři sekundy.

Beachvolejbalisté Kufa a Hadrava vypadli na MS v 1. kole play off po prohře s Brazilci Evandrem a Felipem 15:21, 14:21 a dělí se o 17. místo. V kategorii juniorek získala zlato Norka Heidi Maartenssonová, nejlepší Češkou byla dvanáctá Vendula Horčičková.

Koulař Ladislav Prášil skončil na Diamantové lize v Lausanne čtvrtý výkonem 20,36 metru. Českého reprezentanta dělilo 39 centimetrů od toho, aby zopakoval výsledek z nedělního mítinku v Birminghamu. Ozdobou mítinku se stala výška mužů, v níž Ukrajinec Bohdan Bondarenko skočil 241 centimetrů a zařadil se na třetí místo historie. Třiadvacetiletý talent si vylepšil o pět centimetrů osobní maximum a dokonce útočil na světový rekord 246 cm.

Český fotbalista Tomáš Jirsák zařídil svým gólem výhru Botevu Plovdiv 1:0 na hřišti FC Astana v úvodním utkání 1. předkola Evropské ligy. Devětadvacetiletý bývalý hráč Teplic či Hradce Králové se trefil ve 44. minutě, kdy pohotově doklepl odražený míč do sítě.

Bývalý český fotbalový reprezentant Daniel Pudil přestoupil do Watfordu, kde v minulé sezoně hostoval ze španělské Granady. S druholigovým anglickým klubem dnes podepsal smlouvu do roku 2017.

Kanoista Stanislav Ježek a kajakář Vít Přindiš vyhráli kvalifikaci na třetí závod Světového poháru ve vodním slalomu ve španělském Seu d'Urgell. V kategorii K1 si skvěle vedli i další čeští reprezentanti. Stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek byl druhý se ztrátou 1,04 sekundy a Luboš Hilgert obsadil čtvrté místo. Za Přindišem zaostal o 1,24 sekundy.