Sport:

Protikorupční policie potvrdila, že obvinila tři lidi kvůli možnému ovlivnění prvoligového fotbalového zápasu. Policejní mluvčí Jaroslav Ibehej zdůraznil, že trestní stíhání nesouvisí s takzvanou "Křetínského taškou", tedy s údajnými důkazy o korupci ve fotbale, které sliboval předložit šéf Sparty Daniel Křetínský.

Hokejovou reprezentaci povede příští týden v přípravných zápasech proti Lotyšsku generální manažer týmu Slavomír Lener. Hlavní kouč Alois Hadamczik bude v té době na plánované inspekční cestě v zámoří; asistent Josef Paleček, který měl podle původního plánu mužstvo vést, se zranil.

Jarní šlágr a zápas 21. kola fotbalové ligy mezi druhou Spartou a vedoucí Plzní bude v sobotu rozhodovat německý arbitr Wolfgang Stark. Starkovi budou na Letné jako asistenti pomáhat krajané Jan-Hendrik Salver a Mike Pickel. Čtvrtým rozhodčím bude Čech Libor Kovařík.

Tenistky Lucie Šafářová a Klára Zakopalová budou hvězdami turnaje kategorie ITF Sparta Prague Open 2013. Ve Stromovce, kde se čtvrtý ročník s dotací 100.000 dolarů uskuteční 14. až 19. května, si můžou zopakovat loňské finále, v kterém uspěla aktuální světová devatenáctka Šafářová.

Kolo českého bikera Jaroslava Kulhavého, na němž vyhrál etapový závod Cape Epic, bylo v Jihoafrické republice vydraženo za 140 tisíc randů (zhruba 308 tisíc korun). Částka poputuje nadaci songo.info, která se zaměřuje na rozvoj sportu dětí v chudinských čtvrtích.

Čeští fotbalisté porazili v Jerevanu Arménii 3:0 a po druhém vítězství v kvalifikační skupině B oživili šance na postup na mistrovství světa. O tříbodovém zisku svěřenců trenéra Michala Bílka, nad nímž od páteční porážky 0:3 s Dánskem visí hrozba odvolání, rozhodli ve druhém poločase dvěma brankami Matěj Vydra a jednou Daniel Kolář.

Trenéra fotbalové reprezentace Michala Bílka těší, že jej po úterním vítězství 3:0 v Arménii v duelu kvalifikace o postup na mistrovství světa veřejně podpořili i klíčoví hráči v čele s kapitánem Tomášem Rosický a brankářem Petrem Čech. Ti se za kouče postavili po kritice, která se na jeho hlavu snesla po předchozí domácí vysoké prohře s Dánskem.

Vedení druholigového fotbalového klubu Viktoria Žižkov sáhlo ke změně na trenérském postu. Místo Romana Nádvorníka povede tým v boji o postup do první ligy trojice italských trenérů. Hlavním koučem byl jmenován Giancarlo Favarin. Důvodem změny je připravovaný vstup strategického partnera do klubu.

Čeští fotbalisté do 21 let remizovali v přípravném utkání s Tureckem bez branek a připsali si už třetí nerozhodný výsledek po sobě. Svěřenci Jakuba Dovalila hráli v duelu v Plzni od čtrnácté minuty přesilovku po vyloučení hostujícího Alima Öztürka, vytěžili z ní ale jen břevno.

Generální manažer fotbalistů Plzně Adolf Šádek kategoricky vyloučil možnost, že by západočeský klub pustil trenéra Pavla Vrbu k české reprezentaci. Vedení Viktorie má s uznávaným koučem smlouvu do června 2015 a v žádném případě ho nehodlá uvolnit.

K třináctému vítězství v řadě dovedl brankář Tomáš Vokoun hokejisty Pittsburghu, kteří v úterním utkání NHL porazili Montreal nejtěsnějším rozdílem 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil ve 34. minutě Sidney Crosby, který si tak znovu upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče ligy.

Semifinálová série play off mezi hokejisty Zlína a Třince dnes bude pokračovat druhým duelem znovu na ledě Beranů a za jejich vedení 1:0 na zápasy. V úterý domácí tým zvítězil 3:1 a ani ve čtvrtém utkání před svými diváky v letošním play off nezaváhal.

Hokejisté Zlína vstoupili vítězně do semifinále play off, když porazili Třinec 3:1. Berani vyhráli i čtvrté domácí utkání v letošním play off. Brankami se na tom podíleli Bedřich Köhler, Petr Leška a Martin Hamrlík. Jakuba Sedláčka v brance Zlína překonal jen Tomáš Klimenta. Série hraná na čtyři výhry bude pokračovat ve středu opět na Stadionu Luďka Čajky.

Hokejisté Olomouce porazili ve 2. kole baráže o extraligu Mladou Boleslav 3:0. Pod první výhru Hanáků v baráži se podepsal dvěma góly útočník Radim Kucharczyk, který si navíc připsal finální přihrávku u vítězné trefy Pavla Selingra.

Hokejisté Chomutova vyhráli ve 2. kole baráže o extraligu na ledě Liberce 3:2. O druhé výhře Pirátů v baráži rozhodl ve vyrovnaném souboji celků, jež obhajují příslušnost k elitě, pět minut před koncem základní hrací doby kapitán Pirátů Milan Kraft. Bílí Tygři naopak nedokázali navázat na nedělní vítězství nad Olomoucí.

Tomáš Berdych postoupil hladce do čtvrtfinále turnaje v Miami. Po pondělním dramatu s Alejandrem Fallou v úterý český tenista v osmifinále sehrál úplně jiný zápas a domácího Sama Querreyho porazil za 51 minut 6:1 a 6:1.

Pětici hráčů Radka Štěpánka, Tomáše Berdycha, Lukáše Rosola, Iva Mináře a také Jana Hájka nominoval kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil do sestavy obhájců titulu na čtvrtfinále Davisova poháru v Kazachstánu. V Astaně se zápas uskuteční v hale na antuce od 5. do 7. dubna.