Sport

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková postoupili bez problémů do finále mistrovství světa ve veslování na Novém Zélandu. Synek i Knapková obsadili v semifinále druhé místo, když nestačili jen na své hlavní soky v plánovaných bojích o medaile - domácího Maheho Drysdala, respektive Jekatěrinu Karstenovou-Chodotovičovou z Běloruska.

Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji ATP v Basileji do čtvrtfinále a může se těšit na souboj s Rogerem Federerem. V druhém kole český daviscupový reprezentant otočil nepříznivý zápas s Kolumbijcem Santiagem Giraldem a v posledním setu mu nadělil kanára. Zatímco bývalá dlouholetá světová jednička Federer dnes odpočívá, neboť zápas druhého kola sehrál už ve středu, Štěpánek strávil s Giraldem na kurtu téměř dvě hodiny.

Tenisový návrat slavného rodáka po třiceti letech zažije město Ostrava. Legendární Ivan Lendl se divákům představí v pátek v exhibici Advantage Tennis III. Střetne se v duelu bývalých světových jedniček se Švédem Björnem Borgem. Očekávané vyprodané hlediště pro sedm tisíc lidí rozehřejí na úvod Švéd Mats Wilander a Karel Nováček, který nakonec nahradí původně ohlášeného Slováka Miloslava Mečíře. Ten nemůže hrát kvůli zraněnému kolenu. Po nich se padesátiletý Lendl střetne s o čtyři roky starším Borgem. Na závěr ve čtyřhře nastoupí Nováček s Lendlem proti švédskému páru Borg, Wilander. Lendl, který přinesl do tenisu profesionalitu, díky které se vypracoval až na vrchol, zhubl před návratem o 16 kilo.