Sport

České basketbalistky podlehly v druhém utkání v osmifinálové skupině ns MS v Brně Španělsku 57:77. Český tým utrpěl druhou prohru na turnaji. Po první čtvrtině sice domácí reprezentantky vedly 18:13, přesněji zakončující Španělky ale šňůrou deseti bodů vývoj utkání otočily a zvrat už nepřipustily.

Fotbalová Příbram bude mít nového trenéra. Šéf klubu Jaroslav Starka řekl, že kvůli výsledkům odvolal Martina Hřídela, který tým vedl od začátku sezony. Jeho nástupce oznámí ve čtvrtek. Klub je po třetině soutěže na 14. místě tabulky se stejným bodovým ziskem jako dva týmy na sestupových příčkách. Hřídel je prvním odvolaným koučem v tomto ligovém ročníku.

Čtveřice fotbalistů dostala v uplynulém desátém kole první ligy čtvrtou žlutou kartu, která automaticky znamená jednozápasový distanc. Příští utkání si nezahrají teplický Jakub Mareš, Marcel Gecov z Liberce, ústecký Jan Martykán a Petr Švancara ze Slovácka.

Zlomený nos a otřes mozku si odnesl z posledního ligového utkání proti Příbrami plzeňský záložník Daniel Kolář a je pravděpodobné, že zmešká nejbližší páteční ligový zápas ligového lídra na hřišti Slavie Praha. Klub to uvedl v tiskové zprávě.

Čeští volejbalisté zaskočili na mistrovství světa v Itálii favorizované Bulhary a do druhé fáze šampionátu postoupili ze druhé příčky. Nad obhájci bronzových medailí v Turíně vybojovali cenné vítězství 3:1. Po dvou dnech volna tak budou hrát o postup do elitní dvanáctky s dalšími dvěma soupeři: v Anconě nejprve s olympijskými vítězi z USA, a poté s překvapením z Kamerunu.

Nejlepší česká tenistka Lucie Šafářová v Tokiu ani na pátý pokus neuhrála alespoň set s Bělorukou Viktorií Azarenkovou a s turnajem se rozloučila ve druhém kole. Třicátá hráčka světa dnes osmé nasazené soupeřce podlehla 1:6 a 3:6.

Stanislav Kozubek a František Klouček z týmu PSK Whirlpool-Author obhájili zlato na mistrovství republiky v cyklistické časovce dvojic. V závodu na 50 kilometrů v Březnici na Příbramsku získali poslední letošní domácí silniční titul s náskokem 31 sekund před dvojicí Sparty Praha Ladislav Fabišovský, Tomáš Okrouhlický. Jezdci Sparty rovněž obhájili svoje loňské umístění. Pro bronz si dojeli Jiří Hudeček z celku dimp Giant a Lukáš Staněk z CK Windoor´s Příbram, ti však za vítězi zaostali již o dvě minuty a 40 sekund.

Čeští šachisté remizovali v sedmém kole olympiády 2:2 s Indií, v jejíž sestavě v Chanty Mansijsku chybí mistr světa Višvánathán Ánand. Nejlepší hráč českého výběru David Navara sice podlehl Krišnanu Sasikiranovi, stav ale vyrovnal Zbyněk Hráček, jenž na třetí šachovnici zdolal Šekhara Gangulyho. Tým po první remíze zůstal jednadvacátý, vedou Ukrajinci. Ženy hladce porazily Srí Lanku 4:0 a posunuly se na 37. místo.