Sport

Česká fotbalové reprezentace sehraje 17. listopadu přípravné utkání s Dánskem v Aarhusu. Oba týmy se střetnou poosmé za posledních 12 let.

Skupiny fotbalové Ligy mistrů přinesou i souboje českých reprezentantů. Ve skupině H na sebe narazí Arsenal Londýn s Tomášem Rosickým a Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem. Ve skupině F pak Petr Čech s Chelsea vyzve Spartak Moskva s Markem Suchým a Martinem Jiránkem. Zdeněk Pospěch si s Kodaní zahraje proti Barceloně. Rozhodl o tom los v Monaku.

Fotbalistům pražské Sparty se rozplynul sen o tom, že se po pěti letech podívají do základní skupiny Ligy mistrů. I v odvetě 4. předkola s Žilinou neuspěli, na Slovensku prohráli 0:1 a nesmazali dvoubrankové manko z domácího utkání. Sparta si zahraje v méně prestižní základní části Evropské ligy. Jména tří soupeřů se dozví v pátek.

Hokejisté Sparty porazili v European Trophy německý Mannheim vysoko 6:1. Dvě branky vstřelil Tomáš Kůrka, po jedné přidali Jakub Koreis, Michal Gulaši, Karel Hromas a Jan Hanzlík. Pražané se vítězstvím výrazně přiblížili postupu do play off, v divizi Capital mají na kontě ze sedmi utkání čtyři vítězství a tři porážky. Poslední vystoupení ve skupině čeká Spartu v pátek v Drážďanech, kde od 19:30 nastoupí proti Eisbärenu Berlín.

Český tenista Radek Štěpánek je již ve čtvrtfinále turnaje v New Haven. Ve 3. kole generálky na US Open porazil šestnáctého nasazeného Rumuna Victora Haneska 7:6 (7:4), 6:7 (4:7) a 6:4. Nyní ho čeká Srb Victor Troický, s nímž minulý týden prohrál na turnaji v Cincinnati.

Policie odložila trestní oznámení, které na prezidentku organizačního výboru mistrovství světa v lyžování v Liberci Kateřinu Neumannovou kvůli dluhům podala společnost Roxy II. Podle serveru aktualne.cz dospěla policie k závěru, že bývalá lyžařka vršila dluhy v přesvědčení, že je nakonec zaplatí stát.