Sport

Česká tenistka Iveta Benešová porazila na turnaji v Montrealu Saru Erraniovou z Itálie 6:3 a 6:2 a postoupila do druhého kola.

Startovní listina golfového turnaje Czech Open v Čeladné získává definitivní podobu. Největší hvězdy včetně Španěla Miguela Ángela Jiméneze už jsou na místě a ve středu je čeká tradiční turnaj Pro-AM. V něm po boku špičkových golfistů startují rekreační hráči. Na poslední chvíli svoji účast nepotvrdili ze známějších hráčů Britové Ross Fisher, Darren Clarke a Chris Wood. Hlavní část turnaje začne ve čtvrtek ráno.

Čeští hokejisté vstoupí do mistrovství světa na Slovensku v příštím roce 30. dubna utkáním s Lotyšskem v Bratislavě. O dva dny později vyzvou obhájci titulu Dánsko a skupinu D zakončí zápasem s Finskem. Organizační výbor zveřejnil oficiální rozpis zápasů šampionátu, který odstartuje za 255 dní. Mistrovství na Slovensku zahájí 29. dubna souboje Německa s Ruskem a Švýcarska s Francií.

Teprve šestnáctiletá plavkyně Lenka Štěrbová má od úterý až do příštího pondělí rezervovaný termín k pokusu o překonání kanálu La Manche. Pokud by uspěla, stala by se nejmladší českou pokořitelkou průlivu mezi Velkou Británií a Francií. Dcera úspěšných dálkových plavců oslavila 8. srpna 16. narozeniny a tím splnila minimální věkové kritérium nezbytné k plavbě. Start zatím odložila kvůli špatnému počasí. Na lepší počasí čeká i několik dalších adeptů, mezi nimiž je úspěšný australský plavec Brendan Capell. La Manche dosud pokořilo 14 Čechů. Nejmladším byl v roce 2004 David Čech, kterému bylo v době pokusu osmnáct let.