Sport

Tenistka Klára Zakopalová si zahraje v Kodani o třetí titul v kariéře. V semifinále porazila druhou nasazenou Číňanku Li Na 6:3, 1:6 a 6:4 za více než hodinu a půl.

Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji ve Washingtonu ve čtvrtfinále. Finalista Wimbledonu prohrál s Xavierem Malissem z Belgie ve třech setech 4:6, 6:3 a 2:6. Přes porážku se Berdych v pondělí posune v žebříčku na sedmé místo světa, čímž dosáhne nejlepšího postavení v kariéře.

České tenistky Kristýna Roučková a Kateřina Siniaková porazily na mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově v zápase o 5. místo Francii 2:1.

Český automobilový jezdec Jan Kopecký obsadil druhé místo v Rali Vinho Madeira, sedmém podniku seriálu Intercontinental rallye challenge.

Fanoušci, novináři a vedení hokejového Pittsburghu vybralo do nejlepšího týmu Penguins všech dob i Jaromíra Jágra. Nezapomněli ani na dalšího českého útočníka Martina Straku, který se sice na patnáctičlenný seznam nevešel, ale dostal čestné místo v historii klubu.

Německý golfista českého původu Alex Čejka je po dvou kolech v čele turnaje série PGA v americké Veroně. Po čtvrtečním výkonu 66 ran zahrál v pátek sice o dvě rány více, i tak mu to však stačí na těsné vedení před domácím Chrisem Tidlandem a Jihoafričanem Rorym Sabbatinim. Devětatřicetiletý rodák z Mariánských Lázní stále čeká na premiérové vítězství na americké půdě, dosud byl dvakrát druhý. Na hřišti Turning Stone by se mohl stát navíc prvním neamerickým vítězem.

Autor: Peter Gabaľ