Sport

Tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Kodani do čtvrtfinále, když Němku Tatjanu Malekovou smetla za necelou hodinu 6:0 a 6:3. České tenistky Sandra Záhlavová a Iveta Benešová postoupily na turnaji v Kodani do druhého kola. Záhlavová v úvodním utkání zdolala Polku Martu Domachowskou 6:1 a 6:2, Benešová si pak poradila s Ruskou Jelenou Bovinovou 6:4 a 6:0. Semifinalistka Wimbledonu Petra Kvitová ale vypadla v Kodani v prvním kole, když prohrála s Rumunkou Soranou Cirsteaovou 6:4, 2:6 a 4:6.

Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se postarali o překvapení na turnaji ve Washingtonu. Česká daviscupová dvojice za hodinu a půl ve čtyřhře v prvním kole vyřadila světové jedničky a nejvýše nasazené Daniela Nestora z Kanady a Srba Nenada Zimonjiče po setech 6:4, 4:6 a 10:8.

České plavkyni Janě Pechanové těsně unikla medaile z mistrovství Evropy. V závodě na pět kilometrů obsadila nepopulární čtvrté místo.

Čeští puškaři skončili v libovolné třípolohové malorážce daleko za branami finále mistrovství světa. V Mnichově začal nejlépe Milan Mach, po položce vleže nástřelem 399 bodů však začal chybovat a obsadil konečnou třicátou příčku. O jednu ránu za ním byl Václav Haman, Ondřej Rozsypal, jenž měl problémy se zády, se nevešel ani do padesátky.

Kapitán fotbalistů Sparty Tomáš Řepka se omluvil za plivnutí na záložníka Ladislava Volešáka ze Slovácka, za které mu hrozí zákaz startu až v osmi zápasech. Šestatřicetiletý obránce v rozhovoru pro deník Právo prohlásil, že před disciplinární komisi půjde s pokorou a trest přijme.

Autor: Peter Gabaľ