Sport

Kateřina Emmons nepostoupila na mistrovství světa ve sportovní střelbě v Mnichově do finále vzduchové pušky. Olympijská vítězka z Pekingu a největší hvězda výpravy skončila v kvalifikaci devatenáctá, další česká reprezentantka Adéla Sýkorová obsadila 54. místo. Soutěž vyhrála v novém světovém rekordu 505,6 bodu Číňanka I S'-ling, která v základní části neudělala ani jedinou chybu. Emmons nastřílela 396 bodů a o jediný bod zaostala za šesticí závodnic, které se rozstřelovaly o postup do finále. Sýkorová dosáhla 393 bodů. V libovolné pistoli byl nejlepším Čechem jedenačtyřicátý Martin Tenk.

Jakub Holuša skončil na mistrovství Evropy v Barceloně ve finále běhu na 800 metrů pátý. Za medailí zaostal o 23 setin sekundy. Zvítězil Polák Marcin Lewandowski.

Olympijský vítěz Maris Strombergs z Lotyšska a Britka Shazene Readová získali v Pietermaritzburgu tituly mistrů světa v bikrosu. Čeští reprezentanti při absenci Michala Prokopa v JAR na medaile nedosáhli. Nejlépe si vedla Aneta Hladíková, která obsadila páté místo.

Motocyklový závodník Jakub Smrž se v Silverstonu dočkal po dvou a půl měsících bodů do mistrovství světa superbiků. Jediný český účastník seriálu, který až do neděle nebodoval v šesti jízdách za sebou, si v Británii připsal 10 bodů a je celkově třináctý.

Výsledky 3. kola fotbalové ligy:

Ostrava - Brno 3:0

České Budějovice - Sparta Praha 1:0

Autor: Peter Gabaľ