Sport

Jakub Holuša skončil na mistrovství Evropy v Barceloně ve finále běhu na 800 metrů pátý. Za medailí zaostal o 23 setin sekundy. Koulař Antonín Žalský obsadil osmé místo. Výkonem 20,01 metru prošel jako poslední do užšího finále, ale v něm už se nezlepšil. Tyčkař Jan Kudlička skončil desátý. Ve finále překonal 560 cm, na výšce o pět centimetrů vyšší už neuspěl. Lucie Škrobáková do finále běhu na 100 metrů překážek nepostoupila. Ve svém semifinále skončila česká rekordmanka pátá, čas 13,10 sekundy jí nestačil.

Diskaři Jan Marcell a Libor Malina vypadli na mistrovství Evropy v Barceloně v kvalifikaci. Malina skončil na posledním 32. místě. Prvním hodem dlouhým 53,64 zaostal téměř deset metrů za limitem, pak dvakrát přešlápl. Marcell obsadil 23. pozici výkonem 58,95. Za postupem zaostal o tři metry.

Neuspěla ani ženská štafeta na 4x400, která nastoupila bez zklamané překážkářky Zuzany Hejnové. Kvarteto ve složení Jana Slaninová, Zuzana Bergrová, Jitka Bartoničková a Denisa Rosolová skončilo ve druhém rozběhu na předposledním šestém místě. K postupu mu chybělo téměř dvě a půl sekundy.

Biker Jaroslav Kulhavý obsadil šesté místo v pátém závodu Světového poháru v cross country v italském Val di Sole a poprvé v sezoně skončil horší než čtvrtý. Před závěrečným závodem seriálu nicméně udržel průběžně třetí místo. Nejlepší česká bikerka Kateřina Nashová obsadila v závodě Světového poháru po týdnu opět páté místo. Nedávná mistryně republiky v cross country v italském Val di Sole zopakovala svůj výsledek ze švýcarského Champéry.

Rychlostní kanoista Martin Fuksa obsadil na juniorském mistrovství Evropy v Moskvě podruhé čtvrté místo. Poté co v kategorii C1 skončil těsně pod medailovými pozicemi v pátek na 500 metrů, zaznamenal o den později stejné umístění na nejkratší dvousetmetrové trati. Sedmnáctiletý Fuksa přišel o bronz o 111 tisícin sekundy, od stříbra ho dělilo 127 tisícin.

Kajakářka Michaela Fasnerová byla ve finále dvoustovky šestá, stejné místo obsadila deblkanoe Marek Spálenský, Dan Drahokoupil v kategorii do 23 let.

Plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Petr Beneš skončili na turnaji Světového okruhu kategorie Grand Slam v Klagenfurtu na devátém místě. Český pár na rakouském písku zopakoval výsledek z předchozího podniku v Marseille. Deváté místo obsadily v Klagenfurtu už v pátek i Kristýna Kolocová a Markéta Sluková v soutěži žen.

Nejvýznamnější jednorázový cyklistický závod ve Španělsku Clásica San Sebastián vyhrál domácí Luís León Sánchez. Český cyklista Roman Kreuziger závod nedokončil.

Autor: Peter Gabaľ