Sport

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si poprvé v kariéře zahraje o titul ve dvouhře na okruhu WTA. Češka postoupila do finále ECM Prague Open po hladké semifinálové výhře nad Švýcarkou Patty Schnyderovou 6:2 a 6:0. Její soupeřkou v posledním ročníku štvanické akce bude Maďarka Agnes Szavayová, která nedala šanci Lucii Hradecké a výhrou 6:2, 6:4 překazila české finále.

Bývalý fotbalový reprezentant Marek Heinz, který během léta trénoval se Sigmou Olomouc, přestoupil do Ferencvárosu Budapešť. Ve slavném maďarském klubu podepsal roční smlouvu s roční opcí. ČTK o přestupu informoval hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest Group.

Čeští in-line hokejisté získali na domácím mistrovství světa organizace FIRS v Berouně bronz. Po páteční semifinálové porážce se Spojenými státy americkými zdolali Francii 5:2. Český tým skončil třetí pokaždé od triumfu v roce 2007 na světovém šampionátu v Bilbau.

Česká tyčkařka Jiřina Ptáčníková atakovala na mistrovství republiky v Třinci národní rekord, na výšce 476 centimetrů nakonec ale těsně neuspěla. Přesto prokázala, že má nedlouho před mistrovstvím Evropy v Barceloně skvělou formu, závod vyhrála v osobním rekordu 466 cm. Český rekord drží výkonem 475 cm ze stříbrného mistrovství světa v Ósace Kateřina Baďurová.