Sport

Čeští atleti bravurně rozehráli boj o návrat do superligy mistrovství Evropy družstev. Po prvním dnu první ligy v Budapešti jasně vedou o 36,5 bodu před Portugalskem, dílčí vítězství si připsalo pět reprezentantů. Marcela Lustigová navíc vytvořila nový český rekord v běhu na 3000 metrů překážek časem 9:41,85 minuty a výškař Jaroslav Bába splnil limit na ME v Barceloně skokem přes 228 cm.

Skifař Ondřej Synek vyhrál i druhý závod Světového poháru veslařů v Mnichově. Po suverénním výkonu porazil druhého Němce Marcela Hackera o téměř sekundu a půl a navázal na tři týdny staré prvenství ze slovinského Bledu. Miroslava Knapková po zdravotní pauze začala sezonu čtvrtým místem. Sestry Lenka a Jitka Antošovy vybojovaly na Světovém poháru veslařů v Mnichově druhé místo v závodě dvojskifů. Na stupně vítězů se prosadila i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Ondřej Vetešník, která obsadila třetí místo.

Dvojnásobný medailový úspěch si v závodě Světového poháru ve vodním slalomu v Praze-Troji mezi kajakáři připsala rodina Hilgertových. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová obsadila třetí místo, její syn Luboš byl mezi kajakáři druhý. Z vítězství se radovali Němka Jasmin Schornbergová a Daniele Molmenti z Itálie. Dvaačtyřicetiletá Hilgertová přitom do finále postoupila až desátým časem a startovala v něm jako první. Přestože se po jejím dojezdu nezdálo, že si připíše na konto další úspěch, dočkala se ho. Soupeřky totiž kazily více než obvykle a samotná Hilgertová byla nakonec překvapena z třetího místa.

Na Světovém poháru ve fourcrossu v rakouském Leogangu skončil biker Tomáš Slavík na druhém místě, Michal Maroši a Romana Labounková byli třetí.

Moderní pětibojař David Svoboda byl třetí ve finále Světového poháru v Moskvě. Závod vyhrál Maďar Adam Marosi, druhý skončil Rus Ilja Frolov.

Americká dvojice Todd Rogers, Phil Dalhausser vyhrála turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Praze. Nejvýše nasazený pár ve finále na Štvanici porazil Brazilce Emanuela a Alisona po setech 21:15, 14:21 a 15:11. Třetí místo obsadili němečtí mistři světa Julius Brink a Jonas Reckermann, nejlepší domácí dvojicí byli sedmnáctí Přemysl Kubala s Petrem Benešem.