Sport

Favorizovaný Australan Jason Doyle vyhrál v Pardubicích potřetí za sebou plochodrážní závod Zlatá přilba. V šestičlenném finále 72. ročníku tradičního klání na svítkovském oválu dojel druhý Jan Kvěch a čtvrtý Václav Milík. Třetí byl další Australan Brady Kurtz.

Kanoistka Gabriela Satková dva týdny po nečekaném triumfu na slalomářském mistrovství Evropy v Praze skončila těsně druhá na kontinentálním šampionátu v kategorii do 23 let. Teprve osmnáctiletá závodnice podlehla o pouhých šest setin sekundy Němce Eleně Apelové, která v Krakově zkompletovala double, protože v sobotu ovládla také kajakářské finále. Tentokrát zvítězila i s dvousekundovou penalizací, loňské juniorské mistryni světa Satkové nestačila čistá jízda.

Sedmá nasazená tenistka Petra Kvitová bude v pondělí bojovat na Roland Garros o postup do čtvrtfinále. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře se utká na úvod programu na centrálním kurtu Philippa Chatriera s Číňankou Čang Šuaj (39. v pořadí WTA). Pro Barboru Krejčíkovou skončila životní pouť ve dvouhře na grandslamu v osmifinále. Česká tenistka prohrála s kvalifikantkou Nadiou Podoroskou z Argentiny 6:2, 2:6 a 3:6.

Tenisové Roland Garros přišlo o nasazené jedničky v soutěži žen. Ve dvouhře dohrála v osmifinále Rumunka Simona Halepová a ve čtyřhře skončila ve třetím kole česká favoritka Barbora Strýcová v páru s Sie Šu-wej z Tchaj-wanu. Strýcová a Sie Šu-wej v letošní sezoně ztratily dosud jen jeden zápas, ale tentokrát nestačily na chilsko-americký pár Alexa Guarachiová, Desirae Krawczyková. Se čtrnáctými nasazenými prohrály 4:6 a 5:7.