Sport

Fotbalisté pražské Slavie do semifinále Evropské ligy nepostoupili a své pohárové maximum nevyrovnali. Český šampion v domácí odvetě čtvrtfinále prohrál s Arsenalem vysoko 0:4 a po venkovní remíze 1:1 s předloňským finalistou soutěže vypadl. Slavia si na evropské scéně zahrála čtvrtfinále popáté a počtvrté neuspěla. Do semifinále prošla jen v roce 1996, kdy účastí mezi nejlepší čtveřicí týmů v Poháru UEFA stanovila pohárové maximum českých klubů v samostatné historii. Předloni červenobílí vypadli ve čtvrtfinále s jiným londýnským klubem Chelsea. "Musím sportovně přiznat, že dnes jsme neměli na to Arsenal potrápit. Arsenal byl jednoznačně lepší ve všech činnostech. My jsme měli dnes prázdnou nádrž, nestačili jsme jim běžecky. Postoupili zaslouženě, v obou zápasech byli lepší," řekl při on-line tiskové konferenci trenér Pražanů Jindřich Trpišovský.

Český fotbal bude mít v přespříští sezoně 2022/23 v evropských pohárech jen čtyři místo dosavadních pěti zástupců a pouze jedno mužstvo v kvalifikaci Ligy mistrů. Po vyřazení pražské Slavie ve čtvrtfinále Evropské ligy od Arsenalu už je jisté, že tuzemské týmy nedosáhnou na elitní patnáctku žebříčku národních koeficientů UEFA. Slavia jako poslední český zástupce v této pohárové sezoně usilovala o to, aby dostala tuzemské týmy na 15. místo, které jako poslední zaručuje pět mužstev v pohárech.

Patnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová postoupila při své premiérové účasti v hlavní soutěži turnaje WTA v Charlestonu do čtvrtfinále. Američanku Emmu Navarrovou porazila 6:4, 6:2. Další soupeřkou talentované české hráčky bude Australanka Astra Sharmaová.