Tenistu Nováka nezastavil v Tokiu Hewitt ani tajfun

Tenista Jiří Novák zvítězil v semifinále turnaje v Tokiu nad bývalým prvním hráčem světa a nejvýše nasazeným Lleytonem Hewittem 6:4, 4:6 a 6:2. V neděli se Novák utká o celkově šestý titul s Američanem Taylorem Dentem, který v sobotu rovněž ve třech setech vyřadil dalšího českého hráče Bohdana Ulihracha. Ten se v Tokiu představil po dlouhé době ve výborné formě a do semifinále na turnaji ATP postoupil poprvé po dvou letech.

Zápas Nováka s Hewittem narušil tajfun Ma-on. Organizátoři museli přerušit hru v době, kdy český reprezentant vedl 6:4, 4:6 a 3:1. Devětadvacetiletý český tenista na předchozím turnaji v Šanghaji podlehl v semifinále Argentinci Guillermu Caňasovi, tentokrát mu však finálová účast neunikla. O titul na turnaji ATP hrál Novák naposledy před rokem právě v Šanghaji, dosud poslední vítězství slavil loni v červenci ve švýcarském Gstaadu.

Jediné vítězství nad australským tenistou zatím Novák zaznamenal loni na Hopmanově poháru. "Tenhle triumf je ale cennější, protože k němu došlo na velkém turnaji," řekl ČTK nejlepší český tenista. "Za výhru nad Hewittem jsem strašně rád. Vždyť je to bývalá světová jednička a před několika týdny hrál finále US Open," připomněl Novák úspěchy svého australského soupeře.