USA zahájily vojenské operace proti cílům afghánského vládního hnutí Taliban a výcvikovým táborům teroristické sítě Usámy bin Ládina

Spojené státy americké a Velká Británie zahájili v neděli vojenské operace proti cílům afghánského vládního hnutí Taliban a výcvikovým táborům teroristické sítě radikála Usámy bin Ládina Al-Káida, která se prostřednictvím katarské satelitní televize přihlásila k útokům na USA 11. září. Bin Ládin poté ve videonahrávce odvysílané katarskou televizí pochválil Boha za útoky z 11. září v New Yorku a ve Washingtonu.

Americký prezident George Bush ve svém projevu v televizi CNN prohlásil, že se ke Spojeným státům v útoku na Afghánistán připojila Británie. Útok není veden jen na vojenské cíle, ale i na další strategické objekty, které by mohly pomoci Talibanu v jeho ofenzívě. Hlavní město Kábul je pod mohutným raketovým útokem. V afghánské metropoli jsou slyšet mohutné výbuchy a protiletadlová palba. Útok směřoval i na jihoafghánské město Kandahár, kde sídlí šéf afghánské opozice a skrývat by se tam měl i terorista Usáma bin Ládin.