V Kladně budou řešit otázku trenérů a setrvání útočníka Patery

Hokejisté Kladna v extralize pronikli po osmi letech do play off, a vedení klubu je proto i po čtvrtfinálovém vyřazení s uplynulou sezonou spokojené. Rabat podlehl až v sedmém utkání favorizovaným Pardubicím a celkově obsadil sedmé místo. Nyní v Kladně budou řešit otázku trenérské dvojice a především setrvání nejproduktivnějšího hráče Pavla Patery.

"Samozřejmě teď ještě prožíváme zklamání z vyřazení od Pardubic, ale celou sezonu hodnotíme kladně. Odehráli jsme v ní spoustu skvělých zápasů. Velkým oživením byl i start Jaromíra Jágra," řekl ČTK generální manažer Otakar Černý. Kladno čekalo na účast v play off od roku 1997 a poté, co před třemi roky sestoupilo a muselo bojovat o návrat, se dokázalo vzchopit. Loni mu postup do osmičky unikl až v posledním kole, letos bez potíží vybojovalo v dlouhodobé části šesté místo.

Smlouva končí po letošním ročníku trenérovi Zdeňku Müllerovi a jeho asistentovi Petru Tatíčkovi. Jednání o obsazení postu koučů mají prý v Kladně naplánované na příští týden. "Budeme jednat, ale nechci teď komentovat, jestli je, nebo není o současné trenéry zájem," prohlásil Černý.

Podle generálního manažera je většina hráčů v klubu pod kontraktem i na další ročník. Smlouva však končí nejproduktivnějšímu hráči Paterovi. "Jednání s Pavlem a vyřešení trenérské otázky je pro nás v současné době priorita," dodal Černý.