V Krkonoších jsou dva metry sněhu, nejvíce za poslední tři roky

Výška sněhu na hřebenech nejvyšších českých hor Krkonoš dosáhla po silném sněžení minulých dní dvoumetrové výšky. Nejvíce sněhu leží na vrcholu Medvědína ve výšce 1260 metrů nad mořem. "Jde o největší vrstvu sněhu za poslední tři roky," řekl ČTK šéf vleků na Medvědíně a v Horních Mísečkách Zdeněk Spilka.

Sjezdové tratě v Mísečkách, na nichž je i umělý sníh, dokonce kryje vrstva sněhu o síle 215 centimetrů. Nynější bohatá sněhová nadílka ale podle Spilky není zárukou dlouhého trvání lyžařské sezony až do května. "Nejvíce záleží na dubnovém počasí, kdy stačí několik teplých dní a sníh jde rychle dolů," řekl vlekař. Loni se v Horních Mísečkách naposledy lyžovalo 1. května.

Od víkendu v Krkonoších platí čtvrtý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. Při něm v lavinových katastrech hrozí střední a větší samovolné laviny. Na zimních značených cestách a sjezdovkách ale turistům žádné nebezpečí zasypání lavinou nehrozí. Horská služba běžkařům nedoporučuje hřebenové túry, protože na cestách jsou velké závěje a tyčové značení je místy zaváté.