V Ostravě a dalších městech se otevírají očkovací místa bez registrace

V obchodním komplexu Forum Nová Karolina se dnes otevřelo očkovací místo bez nutnosti předchozí registrace. Centrum s kapacitou až 800 lidí denně bude otevřené každý den od 08:00 do 19:00, posledního zájemce o očkování přijme v 18:30. Lidem se v centru bude podávat jednodávková vakcína proti koronaviru od společnosti Johnson&Johnson. Očkovací místo bude provozovat Fakultní nemocnice Ostrava. Ještě před otevřením se před centrem vytvořila fronta několika desítek lidí.

Kromě Ostravy se otevírá očkovací místo v obchodním centru Olympia v Brně. Očkování tam bude mít na starosti Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Bez předchozí rezervace se lidé budou moci očkovat například i ve zlínské PSG aréně, ve zdravotním středisku v Luhačovicích na Zlínsku a v Uherském Hradišti ve společnosti Medical Plus. Nově se otevře očkovací centrum bez registrace také v Jaroměři na Náchodsku v Královéhradeckém kraji.

Zdravotníci zatím podali lidem přes 9,6 milionu dávek vakcíny proti nemoci covid-19. Plné očkování má přes 4,3 miliony lidí. V ČR žije téměř 10,7 milionu lidí.