V Praze protestovalo proti válce v Iráku asi 350 lidí, v Brně 40

Před americkým velvyslanectvím v Praze se v sobotu sešlo asi 350 lidí, kteří nesouhlasí s postupem Spojených států a jejich spojenců v Iráku. Minutou ticha uctili památku obětí války a minutou halasu a pískotu vyjádřili svůj nesouhlas s postojem USA a jejich prezidenta George Bushe. Na bezpečnost před velvyslanectvím dohlížely zesílené hlídky policistů, část z nich byla vybavena ochrannými štíty. Před velvyslanectvím se sešly dvě skupiny demonstrantů. Silnější skupina asi 300 stoupenců Mezinárodního mírového hnutí ČR vyšla z Václavského náměstí. K nim se až před velvyslanectvím přidalo asi 50 stoupenců Komunistického svazu mládeže a Iniciativy za sociální fóra, kteří vyšli z Mariánského náměstí. Mezi příznivci mírového hnutí byla i řada Palestinců žijících v Praze, kteří nesli vlajky své země.

Na pražském náměstí Míru demonstrovala asi stovka anarchistů, kteří protestovali proti válce, okupaci Iráku a hlavně kapitalismu. Pod červeno-černými anarchistickými vlajkami a protiválečnými transparenty je sledovaly policejní hlídky i policisté v civilu.

V Brně se protiválečné demonstrace zúčastnilo zhruba čtyřicet demonstrantů. Hodinové shromáždění pod dohledem desítek policistů i strážníků doprovázela reprodukovaná hudba a příchozí mohli dostat u stolku s propagačními materiály i teplé jídlo.