V pražském kině Světozor se dnes uskuteční premiéra filmu Lesní vrah

V pražském kině Světozor se dnes uskuteční slavnostní premiéra filmu režiséra Radima Špačka Lesní vrah. Snímek inspirovaly skutečné sériové vraždy. Mapuje poslední rok života Viktora Kalivody, který v roce 2005 zastřelil náhodně vybrané tři lidi. Dramatický příběh Špaček natočil podle scénáře Zdeňka Holého. Kina snímek uvedou od čtvrtka.

Kalivoda v roce 2005 zastřelil na lesní cestě u Nedvědice na Brněnsku starší manželský pár. O tři dny později na Kladensku opět v lese zavraždil legálně drženou zbraní čtyřiačtyřicetiletého muže na procházce se psem. Oběti si vybral náhodně. K činům se přiznal. V září 2010 ve Valdicích, kde si odpykával doživotní trest, spáchal sebevraždu.

Film navazuje na snímky inspirované skutečnými sériovými vraždami. Zabývá se tématem, které v Česku poutá pozornost filmařů i diváků. V kinech měl nedávno premiéru celovečerní debut Petra Hátleho Manželé Stodolovi. Platforma Voyo před časem s úspěchem uvedla seriál Metoda Markovič: Hojer přinášející svědectví o vyšetřování případu Ladislava Hojera, který se v roce 1983 přiznal k šesti sadistickým a sexuálně motivovaným vraždám dívek.