Valná hromada fotbalového svazu se sejde zřejmě už v dubnu

Valná hromada Českomoravského fotbalového svazu se uskuteční zřejmě už v dubnu příštího roku. Shodli se na tom regionální funkcionáři na pátečním jednání v Nymburku. Činovníci z celé republiky tak donutili změnit názor výkonný výbor svazu, který dlouhodobě prosazoval, aby se jednalo až v červnu.

Do Nymburka se sjelo na sto zástupců okresních a krajských svazů, kteří dali šéfům českého fotbalu zřetelně najevo, že vývoj korupční aféry nahrál tomu, aby se o fotbale na nejvyšší úrovni rokovalo co nejdříve. Na červen prý už nikdo čekat nechce.

Na jednání se však nemluvilo pouze o svolání valné hromady. Znovu se rozhořel plamenný boj mezi dvěma skupinami, které spolu ve vedení českého fotbalu neustále soupeří. A tak zatímco Jiří Kubíček před delegáty prohlásil, že úspěchy českého fotbalu za poslední tři roky jsou největší v historii, jeho kolega Vlastimil Košťál mu tvrdě oponoval. "Vůbec to není pravda, musel jsem na to reagovat. Já to vidím zcela jinou optikou," napadl Kubíčkovo hodnocení sparťanský prezident, který ale mohl odejít alespoň s hřejivým pocitem, že valná hromada bude dříve - tak, jak si přál.