Vlastivědné muzeum v Olomouci otevřelo multimediální výstavu o Rudolfu II.

Vlastivědné muzeum v Olomouci otevřelo multimediální výstavu o císaři Rudolfu II. Návštěvníkům nabídne i málo známá fakta ze života panovníka včetně zajímavostí z jeho osobního života, informoval ČTK mluvčí muzea Antonín Valenta. "Návštěvníky výstavou provede samotný 'digitálně oživený' Rudolf II. Přiblíží jim jak své málo známé mládí a cestu za vzděláním do Španělska, tak i své unikátní sbírky. Také rozdmýchá oheň poznání v alchymistické laboratoři," uvedl iniciátor, kurátor a majitel výstavy Ondřej Rea.

Pomocí hologramů Rudolf II. seznámí návštěvníky se symboly svého majestátu - všemi korunami, jimiž byl korunován, a také s nejvýznamnějšími předměty legendárních císařských sbírek. Výstavního Rudolfa II. na multivideomappingu zpodobnil syn Jana Wericha, herec, dabér, moderátor, ale i ekonom a pedagog Jiří Werich Petrášek.

Návštěvníci se na výstavě dozví také řadu zajímavých informací, například o císařově komplikovaném vztahu k mladšímu bratru Matyášovi, o potenciálních nevěstách i faktických milenkách, ale i o tom, že jeho syn Julius Caesar d´Austria, který trpěl duševní poruchou, brutálně zavraždil mladou dívku.