Ze sportu:

České kajakářky získaly dvě medaile na domácím Světovém poháru v pražské Troji: Kateřina Kudějová byla druhá a Štěpánka Hilgertová třetí. Třetí pohárový závod sezony vyhrála Němka Ricarda Funková, jež před třemi týdny získala ve Vídni titul mistryně Evropy. Další Češka ve finále Veronika Vojtová obsadila osmou příčku a zajistila si účast na zářijovém světovém šampionátu v USA.

Dvojka bez kormidelníka Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč se postarala o nejlepší český výsledek ve druhém závodě Světového poháru ve veslování ve francouzském Aiguebelette. Česká dvojice si v neolympijské disciplíně připsala druhý pohárový triumf v kariéře. Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková na jejich úspěch nenavázali. Loňský světový šampion prohrál se svým dlouholetým sokem Mahém Drysdalem z Nového Zélandu, Knapková, která stejně jako Synek na začátku června ovládla mistrovství Evropy, obsadila čtvrté místo.

Osm českých tenistů v pondělí odehraje zápasy prvního kola Wimbledonu. Na londýnských travnatých kurtech se objeví i české jedničky Tomáš Berdych a Petra Kvitová, kteří jsou shodně šestými nasazenými hráči. V akci budou také Radek Štěpánek, Jan Hernych, Lucie Šafářová, Tereza Smitková a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Útočník Jaromír Jágr z New Jersey získal pojedenácté v kariéře Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hráče uplynulé sezony. Druhý byl Tomáš Plekanec z Montrealu, který v 46. ročníku zaostal za rekordmanem ankety o osm bodů. Třetí skončil loňský vítěz David Krejčí z Bostonu.

Cyklista Roman Kreuziger uzavřel závod Kolem Švýcarska desátým místem v etapě a v celkovém pořadí skončil osmý. Triumf slaví Rui Costa.

Draci Brno prohráli v posledním utkání Evropského poháru baseballistů na domácím hřišti s nizozemským týmem Door Neptunus 2:7. V tabulce brněnské skupiny skončili na třetím místě a do nedělního finále play off, v němž se střetnou Neptunus a italské Rimini, nepostoupili. Ve skupině v nizozemském Hoofddorpu dosáhli na své první vítězství baseballisté Kotlářky Praha, kteří porazili německý Solingen 3:2.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vyhrály grandslamový turnaj Světového okruhu v Berlíně. Ve finále porazily Brazilky Marii Antonelliovou a Julianu Da Silvaovou 21:14, 18:21, 15:12 a připsaly si největší úspěch v kariéře. V letošní sezoně triumfovaly Kolocová a Sluková podruhé, před měsícem v Praze ovládly turnaj nižší kategorie Open.

Českým atletům patří po prvním dnu superligy evropského šampionátu družstev sedmé místo. V neděli budou v Braunschweigu hájit náskok 18,5 bodu na desátou příčku, která bude znamenat sestup do první ligy. Po 21 disciplínách vedou obhájci titulu Rusové o čtyři body před Němci, na sestupových pozicích jsou Itálie, Nizozemsko a Turecko.

Úřadující šampion Václav Pech vyhrál Agrotec rallye Hustopeče a upevnil si vedení v průběžném pořadí mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Druhé místo obsadil ve čtvrtém dílu seriálu Miroslav Jakeš, třetí byl Martin Vlček.

Golfistka Klára Spilková obsadila na turnaji v Tálích na Slovensku dělené páté místo a o jednu příčku vylepšila své maximum na okruhu Ladies European Tour. Premiérové vítězství si suverénním výkonem v nedělním čtvrtém kole zajistila Švédka Camilla Lennarthová.

Po třech vítězných bitvách s Korejci prohráli čeští volejbalisté poslední vzájemný zápas a asijským soupeřem 0:3. Dnešní zápas Světové ligy v Suwonu jim nevyšel a postup ze skupiny E je hodně vzdálený. S deseti body z osmi zápasů jsou Češi třetí, do Final Four v Austrálii projde jen vítěz skupiny.

Po sobotním prvenství ve víceboji zvítězila moderní gymnastka Monika Míčková na mistrovství České republiky v Brně i ve všech čtyřech finálových cvičeních. Kompletní sbírku titulů získala už potřetí za sebou.

Osmačtyřicetiletý Miroslav Podborský vybojoval další titul mistra Evropy v kvadriatlonu. V Týně nad Vltavou přidali další medaile druhá Tereza Adamovská a třetí Leoš Roušavý.

Cheeky Chappie s žokejem Jiřím Chaloupkou vyhrál České derby. Ve finiši dostihu v Praze-Velké Chuchli těsně porazil dalšího favorita Honzika Chiperu v sedle s Martinou Havelkovou, třetí doběhl Vainakh.