Ze sportu:

Novým trenérem hokejové reprezentace bude Vladimír Růžička. Nahradí Aloise Hadamczika, jenž odstoupil po olympijských hrách v Soči. K potvrzení Růžičkova angažmá chybí podle šéfa svazu Tomáše Krále už jen podpis smlouvy, která má platit do domácího mistrovství světa v roce 2015 v Praze a Ostravě. V nejbližších dnech si má současný kouč a sportovní manažer pražské Slavie vybrat svůj realizační tým.

Podle trenéra Dušana Uhrina mladšího mají fotbalisté Plzně velkou šanci na postup přes Šachtar Doněck do osmifinále Evropské ligy. Přestože si do odvety s favoritem přivezli výsledek 1:1, Uhrin věří, že v Doněcku dají jeho svěřenci o gól více.

Dvojnásobnou účast má český tenis ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji. Druhým kolem bez problémů prošel třetí nasazený Tomáš Berdych, který porazil Ukrajince Sergeje Stachovského 6:2, 6:1, i Lukáš Rosol, jenž vyřadil turnajovou osmičku Dmitrije Tursunova z Ruska 6:4, 7:6. Napínavý souboj o čtvrtfinále svedl Radek Štěpánek, ale s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem ze Švýcarska nakonec prohrál 2:6, 7:6 a 3:6.

Tenistka Klára Zakopalová porazila ve 2. kole turnaje ve Florianópolisu Francouzku Alizé Limovou dvakrát 6:3. Ve čtvrtfinále je letos potřetí.

Skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil 25. místo v závodě Světového poháru ve švédském Falunu. Hned za ním skončil Antonín Hájek, zbývající čtveřice českých reprezentantů neprošla do druhého kola.

Počasí:

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení a mlhy, odpoledne a večer místy polojasno. Maxima 4 až 8 stupňů, při malé oblačnosti až 11, na horách kolem 5 stupňů C.

V části Moravskoslezského kraje zůstává překročen imisní limit pro polétavý prach. Zvýšený imisní limit, jehož mezní hranice je 50 mikrogramů na metr krychlový, je především na Ostravsku a Karvinsku. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ).