Ze sportu:

V nominaci tenistek na utkání prvního kola Fed Cupu ve Španělsku jsou Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Klára Zakopalová a Andrea Hlaváčková.

Fotbalisté Plzně přišli o jednoho z klíčových hráčů Františka Rajtorala. Reprezentační obránce jde na půlroční hostování s opcí do Hannoveru.

Baník Ostrava zúžil před odletem na soustředění do Turecka kádr o Martina Lukeše, Dominika Krauta a Lukáše Droppu. S trojicí fotbalistů, kteří mají platné smlouvy, vedení klubu dále nepočítá a mohou si hledat nové angažmá.

Čeští junioři nedosáhli ve vytrvalostních závodech v úvodním dnu biatlonového mistrovství Evropy v Novém Městě na Moravě na umístění v elitní desítce. Tomáš Vojík skončil těsně za ní jedenáctý, mezi juniorkami byla nejlepší domácí závodnicí Nikola Bitnarová na 16. místě. Šampiony se stali Estonec Rene Zachna a Ruska Anastasija Jevsjuninová, jež jako jediná dnes neminula žádný terč.

Smíšená štafeta je pro české sáňkaře šancí na nejlepší umístění na olympijských hrách v Soči. Vendula Kotenová, Ondřej Hyman a bratrská dvojice Lukáš a Antonín Brožovi pomýšlejí před startem pod pěti kruhy na šesté místo.

Hokejový útočník Jaroslav Hlinka oslavil gólem své jubilejní 600. utkání v dresu pražské Sparty. Podílel se tak na výhře Pražanů nad Libercem 3:1, po kterém vede tým kouče Josefa Jandače nejvyšší soutěž už s náskokem 18 bodů.

Český cyklista Leopold König se může těšit na premiérový start na Tour de France. Jeho druhodivizní německá stáj NetApp Endura totiž získala jednu ze čtyř divokých karet pro účast ve slavném závodě. Jeho 101. ročník odstartuje 5. července v anglickém Leedsu a vyvrcholí 27. července tradičním dojezdem do Paříže.

Staronovým spolujezdcem rallyeového jezdce Martina Prokopa se stal Jan Tománek. V posádce českého účastníka mistrovství světa vystřídal Michala Ernsta, který dělal Prokopovi navigátora v minulé sezoně i v úvodní soutěži nového ročníku Rallye Monte Carlo. Oznámil to Prokopův tým Jipocar Czech National. Obnovená spolupráce dvojice Prokop, Tománek bude mít soutěžní premiéru při únorové Švédské rallye.

Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě Viťazu Podolsk 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si dvanáctou výhru z posledních patnácti zápasů. Jediný český zástupce v soutěži se tak posunul v Západní konferenci na třetí místo o dva body před Doněck, který ještě před pauzou pro olympijské hry v Soči bude hrát ve středu doma s Mytišči.

Fotbalista Ondřej Kušnír využil výstupní klauzuli ve smlouvě a odchází ze Slovanu Liberec do kazašského celku Tobol Kostanaj. K novému týmu se pravý obránce se zkušenostmi z národního týmu připojí ve středu. Slovan o tom informoval na svém webu. Devětadvacetiletý Kušnír přišel do Liberce v létě 2012 a odehrál za Slovan 34 ligových zápasů. V Tobolu se setká s dalšími českými fotbalisty Štěpánem Kučerou a Jiřím Jeslínkem, který tam na začátku ledna zamířil z Mladé Boleslavi.

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály v 10. kole Evropské ligy v ruském Orenburgu s domácí Naděždou 58:86. České vicemistryně utrpěly šestou porážku ve skupině B a naděje na postup do play off se jim vzdálila. V závěrečných třech kolech je čeká pouze jeden zápas v domácím prostředí.