Ze sportu:

Dálkový závod v běhu na lyžích Jizerská padesátka se popáté v historii neuskuteční. Pořadatelé 47. ročník odvolali, protože kvůli teplému počasí není na Jizerské magistrále dostatek sněhu. Nepoběží se ani doprovodné závody - páteční volná třicítka ani sobotní závod na 25 km klasicky. Jizerská padesátka se kvůli nedostatku sněhu neběžela rovněž v letech 1988, 1990, 1998 a naposledy 2007. V roce 1993 byl závod přeložen na březen.

Po delší nemoci ve věku 86 let zemřel bývalý hokejový reprezentant a uznávaný trenér Karel Gut. O úmrtí svého někdejšího předsedy informoval Český svaz ledního hokeje.

Atletická mistryně světa Zuzana Hejnová se dnes podrobí operaci prasklé kůstky u prsteníčku levé nohy. O tomto způsobu léčby rozhodlo lékařské konsilium v motolské nemocnici, kde se zákrok uskuteční.

České tenisové jedničky udržely v prvním vydání žebříčků v nové sezoně pozice z konce minulého roku. Petra Kvitová, jež se představila na Hopmanově poháru, figuruje v pořadí WTA stále na šestém místě, Tomáš Berdych, který sezonu zahájil prohrou v 1. kole v Dauhá, zůstal v žebříčku ATP sedmý.

Čeští tenisté Lucie Šafářová a Lukáš Rosol vybojovali na turnaji v Sydney premiérová vítězství ve dvouhře v nové sezoně. Šafářová po vyřazení v prvním kole na předchozím podniku v Aucklandu v Austrálii porazila Italku Francescu Schiavoneovou 6:4, 6:4. Rosol, jenž minulý týden v Dauhá nestačil na světovou jedničku Rafaela Nadala, tentokrát zdolal Portugalce Joaa Sousu 7:6, 4:6, 7:6.

Jan Veselý předvedl v nedělním utkání NBA jeden z nejpovedenějších výkonů v této sezoně, jeho Washington ale na domácí palubovce podlehl Golden State 96:112. Český basketbalista se dostal na hřiště až v polovině třetí části a byl na své poměry velmi aktivní - bez faulu odehrál přes 15 minut, proměnil čtyři ze sedmi střel z pole a s osmi body vyrovnal své maximum v tomto ročníku, doskočil šest míčů a přidal tři bloky, dvě asistence a jeden získaný míč.

Čeští volejbalisté budou podruhé v historii chybět na mistrovství světa. Na závěr opavské kvalifikační skupiny sice domácí výběr zdolal Bulharsko 3:2, přesto obsadil až třetí místo. Na zářijový šampionát do Polska postoupili z první pozice Bulhaři, druzí skončili Nizozemci.

České volejbalistky si podobně jako muži nezahrají na letošním mistrovství světa. Ve skupině M skončily v bulharském Samokovu druhé za domácím týmem, ale šest bodů a poměr setů 6:3 jim na postup nestačily. Ze dvou druhých míst postoupí Srbsko a jeden z týmů ve skupinách L nebo K.

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik zveřejní nominaci na olympijské hry v Soči. Pětadvacet vyvolených hráčů oznámí na tiskové konferenci v pražském hotelu Clarion Congress v 19:30. Vybírat bude z širšího kádru, 67 jmen zveřejnil již 6. září na začátku sezony.

Svůj první gól v NHL po téměř dvou letech vstřelil v nedělním utkání obránce Michal Rozsíval a pomohl Chicagu získat bod při prohře 2:3 po samostatných nájezdech na ledě San Jose. Český bek, který loni s Blackhawks vyhrál Stanley Cup, v zámořské soutěži naposledy skóroval ještě v dresu Phoenixu 1. března 2012 do sítě Calgary. Od té doby vyšel ve 106 zápasech včetně play off střelecky naprázdno.

Aleš Loprais s tatrou obsadil v úvodní etapě 36. ročníku Rallye Dakar v Argentině druhé místo. V rychlostní zkoušce na 180 kilometrů ztratil v těsném souboji na nejrychlejšího Rusa Ajrata Mardějeva s kamazem jen deset sekund, třetího Nizozemce Marcela van Vlieta předčil o jedenáct vteřin. Mezi automobily vyhrál etapu Portugalec Carlos Sousa, motocyklistům kraloval Španěl Joan Barreda. David Pabiška dojel na 34. místě.

Osmadvacet otužilců v čele se Třemi králi se u Karlova mostu ponořilo do ledové Vltavy, aby doplavali pro horký převoznický punč. Voda v řece přitom měla pouhé tři stupně. Ve skupině sportovců byli muži i ženy, všechny věkové kategorie otužilců, lidé, kteří se otužují celé roky, ale i ti, kteří se této disciplíně věnují několik měsíců. Akce se uskutečnila už počtvrté.

Protikorupční policie obvinila další dvě osoby v případě fotbalové sázkařské aféry. Jedná se o muže ze Strakonicka a rozhodčího z Prahy. Oba měli ovlivnit zápas I. ligy staršího dorostu. Muž ze Strakonicka údajně rozhodčímu dal úplatek v řádu tisíců eur. ČTK to řekl strakonický státní zástupce Miroslav Kelyman, který případ dozoruje. Počet obviněných osob v aféře se tak zvýšil z 12 na 14.