Ze sportu:

Tenista Radek Štěpánek rozehraje finále českých obhájců titulu v Davisově poháru se Srbskem. Hrdina loňského duelu o titul zkusí v pátek od 16:00 potrápit Novaka Djokoviče. Ve druhé dvouhře se Tomáš Berdych utká s Dušanem Lajovičem, náhradníkem za zraněného Janka Tipsareviče. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los v Bělehradu.

Čeští fotbalisté se v pátek na den přesně po deseti letech v přípravě znovu utkají s Kanadou. V posledním vystoupení v letošním roce by v Olomouci rádi navázali na pohodlnou výhru 5:1 z prvního měření sil s výběrem ze země javorového listu a připravili stylovou rozlučku dočasnému trenérovi Josefu Pešicemu, který u národního týmu s největší pravděpodobností skončí. Třiašedesátiletý kouč se pokusí udržet si stoprocentní bilanci a zvítězit i ve třetím utkání v roli hlavního trenéra reprezentace. Po rezignaci Michala Bílka dovedl Čechy v říjnových zbylých dvou zápasech neúspěšné kvalifikace mistrovství světa k výhrám 4:1 na Maltě a 1:0 v Bulharsku.

Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje potrestala všechny arbitry, kteří řídili středeční utkání 19. kola extraligy mezi Třincem a Spartou. Chybně totiž neuznali gól hostujícího Jana Buchteleho v rozhodujících nájezdech a i díky tomu Oceláři vyhráli 3:2.

Nejproduktivnější český hokejista v Kontinentální lize Jan Kovář přidal na své konto další dva body. Při vítězství Magnitogorsku 3:0 nad Dinamem Minsk vstřelil druhou branku a na první gól zápasu přihrál.

Hokejový světoběžník Jan Platil dohraje sezonu ve Zvolenu. Se slovenským mistrem absolvoval už dva zápasy a po nich mu klubové vedení nabídlo smlouvu. Třicetiletý bývalý reprezentant ji podepsal do konce sezony. Ve Zvolenu bude hrát s krajany Jaroslavem Hertlem a Kamilem Brabencem.

Golfista Ondřej Lieser stejně jako před rokem neuspěl ve finále kvalifikace o kartu na elitní European Tour. Český hráč má po čtyřech kolech v Gironě skóre +5 a do závěrečných dvou kol neprošel.

Hned v úvodním kole po reprezentační přestávce a v 19. celkově skončila v hokejové extralize osmizápasová vítězná série pražské Sparty. Lídr tabulky padl

Hokejisté Lva Praha porazili v Kontinentální lize Jekatěrinburg 3:2 v prodloužení a ukončili sérii sedmi výher Avtomobilistu. Duel rozhodl gól Martina Ševce v přesilové hře 41 sekund před koncem nastavení. V dresu hostů převedl spolehlivý výkon brankář Jakub Kovář.

Přestože šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta v úterý jednal s vedením plzeňského klubu o uvolnění trenéra Pavla Vrby k reprezentaci, podle bookmakerů zatím zůstane úspěšný kouč ve Viktorii. Na jeho setrvání u západočeského týmu vypsala sázková kancelář Fortuna kurz 1,45:1, naopak na to, že Pelta do pátku oznámí Vrbovo vykoupení ze smlouvy, se dá tipovat v aktuálním poměru 2,37:1.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha pokračují ve vítězném vstupu do Euroligy. Po domácí výhře nad Záhřebem vybojovaly triumf i na palubovce čtyřnásobného šampiona soutěže Spartaku Moskva 57:47. V průběhu zápasu sice přišly o náskok 16 bodů, ale vynikající závěrečnou čtvrtinou získaly dva důležité body do tabulky skupiny C. Jde o teprve druhou výhru USK nad Spartakem z dosavadních sedmi vzájemných duelů.

Letošní Velká cena České republiky silničních motocyklů, která se konala v srpnu v Brně, skončila ztrátou 41,7 milionu korun, což je o milion více než loni. Výnosy sice byly vyšší, snížil se však příspěvek Brna a ministerstva školství. Financování příštího ročníku ještě organizátoři nemají vyřešené, je však jisté, že se pojede, řekla dnes na tiskové konferenci předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.