Ze sportu:

Mistři světa Zuzana Hejnová a Vítězslav Veselý vévodí nominované desítce, z níž vzejde Atlet roku. Výsledky tradiční ankety budou slavnostně vyhlášeny v sobotu 9. listopadu. Oštěpařka Barbora Špotáková, která v minulých letech získala toto ocenění šestkrát za sebou, letošní sezonu kvůli mateřským povinnostem vynechala.

Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR znovu projednávala sázkařskou aféru, výrazněji však nepokročila. Nově obdržela pouze písemné vyjádření hráče Ondřeje Bíra, nikdo z obviněných se osobně nedostavil. Větší posun by měl nastat až poté, co předseda komise Richard Baček v nejbližších dnech nahlédne do policejních spisů.

Čtveřici Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol, Jan Hájek nominoval kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil na finále Davisova poháru proti Srbsku. Zápas se uskuteční 15. až 17. listopadu na tvrdém povrchu v bělehradské aréně, čeští reprezentanti trofej obhajují.

Tomáš Berdych vstoupil do turnaje série Masters v Paříži výhrou 6:2, 7:5 nad španělským soupeřem z kvalifikace Pablem Andújarem. Druhé kolo bylo naopak konečnou pro dalšího českého tenistu Lukáše Rosola, jenž s obhájcem titulu a světovou trojkou Davidem Ferrerem ze Španělska prohrál za hodinu a půl po třísetové bitvě 0:6, 6:2 a 3:6. Bývalá světová jednička Roger Federer se díky postupu do třetího kola kvalifikoval na Turnaj mistrů.

Český útočník Martin Havlát, který se v červnu podrobil operaci pánve, nastoupil ve středečním programu NHL k prvním utkání sezony. Návrat mladoboleslavského rodáka, který odehrál mistrovský zápas po téměř půl roce, nebyl vítězný, neboť se San Jose prohrál na ledě Los Angeles 3:4 v prodloužení.

Basketbalistky USK Praha zůstaly i po 12. ligovém kole neporažené, jejich očekávané domácí vítězství nad předposledním Trutnovem se ale nerodilo snadno. Druhou čtvrtinu totiž favorizované Pražanky prohrály o jedenáct bodů a v poločase vedly jen 44:39. Překvapení ale nedopustily a nakonec vyhrály jednoznačně 98:57.

Basketbalisté Prostějova poprvé v sezoně NBL prohráli. Úřadující vicemistři podlehli Děčínu na jeho palubovce 77:88, když téměř celé utkání marně dotahovali. Nadále však drží druhou příčku tabulky právě před Děčínem, který má na kontě rovněž jedinou porážku. Naopak Kolín poprvé v sezoně slavil vítězství, když doma porazil Svitavy 91:76.

Basketbalisté Nymburku i ve druhém venkovním utkání ve skupině A Evropského poháru prohráli. Tentokrát si odvážejí porážku z francouzského Le Mans, kde podlehli 74:81 po prodloužení. Soupeř po šňůře 19:0 vedl ve čtvrté čtvrtině o 14 bodů, český mistr sice manko stačil dohnat, ale v prodloužení byli opět lepší domácí. Připsali si tak druhé vítězství ve skupině, po kterém se dostali v tabulce před Nymburk.

Bývalý atlet Roman Šebrle se hodlá v příštích letech věnovat golfové kariéře a jedním z jeho cílů i nadále zůstává dostat se na olympijské hry.