Ze sportu:

Na zasedání disciplinární komise Fotbalové asociace ČR dorazili čtyři z jedenácti obviněných hráčů v sázkařské aféře. David Jablonský, Jan Halama, Jaroslav Chalupa a Vítězslav Brožík však výrazně s řešením případu nepomohou, jelikož na doporučení státního zástupce nebudou vypovídat.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková má sice momentálně již plnou hlavu blížících se olympijských her v Soči, přípravu na sezonu i její začátek jí ale zpestřují i nesportovní aktivity. V závěru listopadu vyjde kniha o jejím životě Sama proti času a na začátku prosince se do kin dostane stejnojmenný dokumentární film, který by poté měla Česká televize odvysílat v první den her bezprostředně po skončení slavnostního zahájení.

Český útočník David Krejčí se ve středečním utkání hokejové NHL podílel dvěma asistencemi na výhře Bostonu v Buffalu 5:2. Hlavním strůjcem třetího vítězství Bruins v řadě byl Milan Lucic, jenž dal dva góly a na další přihrál, dvakrát se trefil také Torey Krug.

Fotbalisté Bayernu Mnichov se výhrou 5:0 nad Viktorií Plzeň přiblížili rekordu Ligy mistrů v počtu výher v řadě. Středeční triumf pro ně byl v součtu s minulou sezonu už osmým za sebou a za čtrnáct dní mohou v Plzni vyrovnat rekord Barcelony, která v minulosti vyhrála devětkrát za sebou.

Basketbalisté Nymburka ve druhém utkání Evropského poháru na domácí palubovce porazili Cibonu Záhřeb 84:76 a odčinili úvodní prohru v Ostende. Hlavní podíl na triumfu měl pivot Rašid Mahalbašič, autor 25 bodů. Nymburk má po dvou duelech vyrovnanou bilanci, naopak Cibona zatím neuspěla. Z šestičlenné základní skupiny postoupí dál tři nejlepší týmy. Další zápas Nymburk sehraje příští středu v Le Mans.

Hokejisté Mladé Boleslavi utrpěli v 15. kole první ligy premiérovou porážku na domácím ledě a po prohře 0:1 s Kadaní se jejich náskok v čele tabulky před Jihlavou ztenčil na tři body. Dukla zdolala 4:3 v prodloužení Benátky nad Jizerou.

Český tenista Radek Štěpánek ztroskotal na turnaji v Basileji hned v úvodním kole. Čtyřiatřicetiletý daviscupový reprezentant podlehl ve Švýcarsku v prvním vzájemném zápase o dvanáct let mladšímu Grigoru Dimitrovovi z Bulharska za 75 minut dvakrát 3:6.

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vyhrály na posledním grandslamu sezony Světového okruhu v čínském Siamenu oba své zápasy. Mají tak jistý postup ze skupiny do play off. Kolocová se Slukovou nejdříve zdolaly Miller Elwinovou a Henriette Iatikaovou 2:1, přičemž tie-break ovládly suverénně 15:4. Pod kontrolou měly i druhý zápas skupiny G. Němky Chantal Laboureurovou a Julii Sudeovou zdolaly 2:0. V pátek se střetnou o prvenství ve skupině a přímý postup do 2. kola play off s Brazilkami Agathou Bednarczukovou a Marií Antonelliovou.

Autor: Jan Charvát