Ze sportu:

Tenistka Petra Kvitová vstoupila vítězně do Turnaje mistryň. Předloňská vítězka vrcholu sezony ve svém prvním utkání Červené skupiny v Istanbulu porazila Polku Agnieszku Radwaňskou dvakrát 6:4. Druhou soupeřkou Kvitové bude v Červené skupině světová jednička Serena Williamsová z USA. S obhájkyní titulu bude Kvitová hrát v Istanbulu ve čtvrtek večer.

Čeští fotbalisté využijí volný reprezentační termín v době baráže o MS k přípravnému utkání s Kanadou. Zápas se bude hrát v pátek 15. listopadu.

Hokejisty extraligového Litvínova povede místo odvolaného Vladimíra Jeřábka jako hlavní kouč Radim Rulík, jeho asistentem bude Miloslav Hořava. Oba podepsali smlouvu do konce sezony s opcí. Klub o tom informoval v oficiální tiskové zprávě.

Srbským tenistům hrozí, že se budou muset ve finále Davisova poháru s českou reprezentací obejít bez Janka Tipsareviče. Devětadvacetiletý hráč totiž předčasně ukončil turnajovou sezonu, aby stihl do začátku utkání v Bělehradu (15. až 17. listopadu) doléčit zraněnou nohu.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová má v nadcházející sezoně šanci definitivně vystoupit ze stínu hvězdné Martiny Sáblíkové. Česká reprezentantka, která v neděli oslaví 21. narozeniny, bude na olympijských hrách v Soči patřit na kratších tratích mezi medailové adeptky a sama si dobře uvědomuje, že šance na životní úspěch je relativně blízko.

Špičkoví světoví atleti mají na únorovém mítinku s pracovním názvem Prague Indoor 2014 otestovat připravenost pořadatelů na halové mistrovství Evropy, jež se bude konat v Praze v roce 2015. Půjde o jediný test před kontinentálním šampionátem, který se do české metropole vrátí po 37 letech. Naposledy se v Praze konalo v roce 1978 venkovní ME, v hale se v Praze závodilo při tehdejších takzvaných Evropských hrách v roce 1967.

Hokejisté Komety Brno vyhráli v dohrávce 14. kola Tipsport extraligy na ledě Pardubic 1:0 po samostatných nájezdech a na druhém místě se přiblížili vedoucí Spartě na rozdíl tří bodů. Na třetí pozici o skóre za Kometu se posunul Mountfield Hradec Králové, který vyhrál v dohrávce 9. kola ve Vítkovicích 5:2.

Volejbalisté Ostravy vstoupili do Ligy mistrů domácí porážkou 1:3 s Olympiakosem Pireus. V základní skupině B se letošní český šampion utká ještě s belgickým Maaseikem a favorizovaným ruským Bělgorodem, postoupit do play off lze i z druhého místa.

Petra Chocová je druhou českou plavkyní, která bude startovat v exhibičním utkání mezi Evropou a USA, jež se bude konat 20. a 21. prosince v Glasgowě. Pozvánku dostala v úterý. Spolu s ní pojede do Skotska i Simona Baumrtová.

Čeští hokejisté Ladislav Šmíd a Aleš Hemský se v úterním utkání NHL podíleli gólem na výhře Edmontonu v Montrealu 4:3. Obránce Šmíd, jenž skóroval poprvé v sezoně, byl dokonce vyhlášen první hvězdou zápasu.

Český basketbalista Jan Veselý z Washingtonu zaznamenal v úterním utkání v Detroitu s osmi body nejlepší střelecké vystoupení v dosavadním průběhu přípravy na novou sezonu NBA. Wizards však na palubovce Pistons prohráli 96:99.

Hokejisty extraligového Litvínova povede místo odvolaného Vladimíra Jeřábka jako hlavní kouč Radim Rulík, jeho asistentem bude Miloslav Hořava. Oba podepsali smlouvu do konce sezony s opcí.

Skifař Ondřej Synek se může stát nejlepším světovým veslařem letošního roku. Úřadující mistr světa, který nebyl letos na mezinárodních závodech poražen, je jedním z pěti kandidátů na 'Nejlepší mužskou posádku roku'. Anketu každoročně vyhlašuje Mezinárodní veslařská federace (FISA).