Ze sportu:

Tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji v londýnském Queen's Clubu ve čtvrtfinále. V souboji o postup do semifinále prohrál s obhájcem titulu Marinem Čiličem z Chorvatska po setech 5:7 a 6:7.

Fotbalisté Mladé Boleslavi nepřišli před novou sezonu o klíčového záložníka Davida Jarolíma. Čtyřiatřicetiletý zkušený fotbalista a bývalý reprezentant zvažoval návrat do Hamburku, kde strávil nejlepší léta kariéry a kde má zaručeno místo trenéra mládeže, nakonec se ale rozhodl pokračovat v modrobílém dresu.

Hvězdy uplynulé zimy Gabriela Soukalová nebo Ondřej Moravec se představí v sobotu domácímu publiku. Od 10:00 budou v areálu v Břízkách bojovat o mistrovské tituly v biatlonu na horských kolech.

Olympijská vítězka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons už je dvojnásobnou matkou. V Plzni se jí narodil syn, který dostal jméno Martin Henry. Informoval o tom server Sport.cz. S americkým střelcem Mattem, rovněž olympijským šampionem, už má česká reprezentantka čtyřletou dceru Julii.

Plochodrážní jezdec Matěj Kůs vyvázl z ošklivého pádu ve středečním přípravném duelu s Polskem bez zlomenin, ale zůstává v nemocnici. Kvůli pohmožděnému krku, otřesu mozku a další zdravotním problémům bude hospitalizován i přes víkend. Přišel proto o závod britské ligy a zmešká i sobotní kvalifikaci mistrovství světa jednotlivců v Maďarsku.

Překážkářka Zuzana Hejnová a oštěpař Vítězslav Veselý jsou po mítinku v Oslu ve svých disciplínách nadále nejlepšími atlety v Diamantové lize. Bronzová olympijská medailistka potvrdila svou letošní neporazitelnost a vyhrála ve svém nejlepším výkonu sezony 53,60 sekundy. Veselý předvedl v druhé sérii hod 85,96 metru, který nikdo z jeho soupeřů nepřekonal.

Šestou etapu závodu Kolem Švýcarska vyhrál domácí Grégory Rast. Český cyklista Roman Kreuziger dojel do cíle v Meilenu na 32. místě a v průběžném pořadí mu před páteční královskou etapou nadále patří druhá příčka.

Nováček první fotbalové ligy Znojmo může hrát v příští sezoně nejvyšší soutěž. Klub uspěl s odvoláním proti neudělení profesionální licence. Rozhodl o tom na dnešním zasedání Licenční tribunál Fotbalové asociace ČR.

Vyzkoušet mladíky i ostatní hráče, kteří nemají mezinárodní zkušenosti, chtějí volejbalisté v Evropské lize. Češi zahájí boje ve skupině B v sobotu v Maďarsku, kde se vedle domácích střetnou se Španělskem a Černou Horou. Hrát se bude na zkoušku jen do 21 bodů jako v plážovém volejbalu.

Trojnásobný vítěz Velké pardubické Tiumen poběží za týden kvalifikaci pro letošní 123. ročník dostihu. Dvanáctiletý valach je přihlášen do dostihu Memoriál mjr. Miloše Svobody příští sobotu 22. června, ale až v týdnu se uvidí, zda v jeho sedle bude osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa. Šedesátiletý Váňa už letos potvrdil, že na podzim opět pojede slavný dostih a znovu s Tiumenem, s nímž třikrát vyhrál a loni doběhli třetí. Je tak pravděpodobné, že se za týden objeví v jeho sedle i v kvalifikaci.