Ze sportu:

Kateřina Pauláthová a Kryštof Krýzl se podle očekávání stali mistry České republiky ve slalomu. Mezi ženami se o druhé místo na sjezdovce Stoh ve Špindlerově Mlýně podělily ve shodném času Martina Dubovská a Michaela Smutná, v závodě mužů byl stříbrný Filip Trejbal.

Předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta před úterním zápasem v Arménii nechce zpochybňovat pozici reprezentačního kouče Michala Bílka, na kterého se po páteční prohře 0:3 s Dánskem znovu valí kritika. Pelta zatím nechce jitřit náladu uvnitř realizačního týmu. Připustil ale, že utkání světové kvalifikace v Jerevanu o Bílkově dalším osudu rozhodne. Podle svých slov se Pelta připravuje také na variantu možné radikální změny, konkrétní však být nechtěl.

Čeští fotbaloví reprezentanti už jsou v Arménii, kde je v úterý čeká další zápas v kvalifikaci o postup na mistrovství světa. Do Jerevanu dorazili v kompletní sestavě v neděli krátce po 18:00 SEČ. Ještě předtím si v Olomouci naposledy stačili zatrénovat. Na Andrově stadionu, kde národní tým v pátek utrpěl debakl 0:3 od Dánska, absolvoval celou přípravu také kapitán Tomáš Rosický.

Jan Matura uzavřel sezonu dvanáctým místem na Světovém poháru v letech na lyžích ve slovinské Planici a v konečném pořadí skokanského seriálu se posunul na desátou příčku. Premiérové vítězství v kariéře vybojoval domácí favorit Jurij Tepeš před Norem Runem Veltou a krajanem Peterem Prevcem.

Rychlobruslařka Karolína Erbanová zakončila účinkování na mistrovství světa v Soči desátým místem v závodu na 500 metrů. Titul získala korejská favoritka I Sang-hwa, úřadující vítězka Světového poháru a olympijská šampionka, která obhájila titul.

Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý se Švýcarem Christophem Sauserem vyhráli závod dvojic na horských kolech Cape Epic v Jihoafrické republice. Po sedmi etapách zvítězili o více než sedm minut před německo-švýcarským párem Karl Platt, Urs Huber. V závěrečné etapě dojeli Kulhavý a Sauser na čtvrtém místě, své hlavní soupeře však nechali za sebou.

Boxer Lukáš Konečný získal pás profesionálního mistra Evropy organizace WBO ve střední váze poté, co v německém Magdeburku porazil Francouze Karima Achoura na body. Duel byl předčasně ukončen v polovině závěrečného dvanáctého kola kvůli krvácejícímu zranění českého boxera, na výsledek to ale nemělo vliv. Rozhodčí jej podle pravidel WBO dobodovali. Konečný zvítězil u všech tří sudích.

Další povedený večer v hokejové NHL má za sebou Jaromír Jágr. V sobotním utkání proti Coloradu vstřelil gól, na další přihrál a pomohl Dallasu k vítězství 5:2. Český útočník s číslem 68 skóroval ve třetím zápase za sebou a celkově už potřinácté v letošní sezoně. Proti Coloradu se prosadil ve 47. minutě, kdy vyjel zpoza branky, u levé tyčky protlačil puk do sítě a uzavřel tak skóre utkání.

Český tenista Tomáš Berdych postoupil do třetího kola turnaje série Masters v Miami. Čtvrtý nasazený potřeboval dvě a čtvrt hodiny, aby ve svém úvodním vystoupení porazil Španěla Daniela Gimeno-Travera 5:7, 7:6 a 6:2. Příštím soupeřem finalisty floridského podniku z roku 2010 Berdycha bude Kolumbijec Alejandro Falla. Petra Kvitová skončila v Miami ve třetím kole. Sedmá nasazená česká tenistka podlehla Kirsten Flipkensové z Belgie za 94 minut 0:6, 6:4 a 1:6.

Stolní tenistka Iveta Vacenovská vyhrála s rakouským klubem Linec AG Froschberg podruhé Ligu mistryň. Ve finálové odvetě pomohla porazit maďarský celek Budaörsi SC 3:2, v prvním utkání na soupeřově půdě její tým zvítězil 3:1. Vacenovská navázala s Lincem na triumf z roku 2009, kdy získala trofej v prestižní soutěži jako první Češka v historii.

Basketbalisté Prostějova porazili v 6. kole ligové nadstavby Ostravu 82:72 a posunuli se před svého soupeře na druhé místo za suverénní Nymburk. Hanáci mají při bodové rovnosti lepší skóre i bilanci ze vzájemných utkání a k tomu zápas k dobru. Jen o bod méně než oba rivalové mají další účastníci skupiny A1 Pardubice a Kolín, jejichž duel skončil vítězstvím hostujících Středočechů 88:82, i Děčín.

Autor: Jan Charvát