Ze sportu:

Pro českého skikrosaře Tomáše Krause skončilo mistrovství světa ve čtvrtfinále těžkým pádem a nepříjemným zraněním. Podle prvních vyšetření má zkušený lyžař prasklinu na pánvi a sezona pro něj skončila. Z tratě v norském Vossu jej museli odvézt záchranáři na kanadských saních a nyní zůstane v nemocnici, kde čeká na další vyšetření a verdikty lékařů. Devětatřicetiletý dvojnásobný mistr světa Kraus suverénně postoupil z osmifinálové jízdy, ale v boji o semifinále po jednom ze skoků spadl na záda a skončil v záchranných sítích.

Poprvé po 22 letech bude na mistrovství světa stolních tenistů chybět Petr Korbel. Trenér Tomáš Demek na šampionát jednotlivců v Paříži, kde se bude hrát v hale Bercy od 13. do 20. května, nominoval Dmitrije Prokopcova, Pavla Širučka, Lubomíra Jančaříka, Michala Obešla a Tomáše Treglera.

Český útočník Patrik Eliáš rozhodl v nedělním utkání NHL v penaltovém rozstřelu o výhře New Jersey 3:2 nad Winnipegem. Třebíčský rodák se prosadil v nájezdech jako jediný, když ve třetím kole překonal krajana Ondřeje Pavelce bekhendovou kličkou.

Tenistka Petra Kvitová porazila ve třetím kole v Indian Wells ukrajinskou hráčku z kvalifikace Lesii Curenkovou 6:2 a 7:6. V osmifinále se turnajová pětka střetne s krajankou Klárou Zakopalovou.Třiadvacetiletá Kvitová si postupem do osmifinále vylepšila své maximum v Indian Wells. Loni v kalifornské poušti vypadla nečekaně již ve třetím kole.

Fotbalový trenér František Straka podepsal smlouvu na dva roky v Příbrami, kde nahradil odvolaného Karola Marka. Poslednímu týmu tabulky první ligy dal přednost před nabídkou z Thajska. Věří, že svými zkušenostmi dovede Příbram k záchraně.

Autor: Jan Charvát