Ze sportu:

Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se v semifinále Turnaje mistryň v Istanbulu utkají s obhájkyněmi titulu Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou z USA. Los rozhodl, že druhý pár tvoří Italky Roberta Vincová, Sara Erraniová a Rusky Maria Kirilenková s Naďou Petrovovou.

Hokejový útočník Václav Prospal se poprvé v českobudějovickém dresu objeví v neděli v zápase 17. kola proti Pardubicím. Dvojnásobný světový šampion, kmenový hráč Columbusu, s Jihočechy během výluky NHL již více než týden trénuje a se dohodl i na termínu premiérového startu v extralize.

Hokejový obránce Tomáš Kaberle z Montrealu už při výluce v NHL nebude hrát za Kladno. Čtyřiatřicetiletý mistr světa z Vídně z roku 2005 a loňský vítěz Stanleyova poháru se vrací do zámoří za rodinou. Kaberle už nenastoupí ani v pátečním utkání 16. kola extraligy proti Vítkovicím.

Nejméně do soboty si tenistka Petra Kvitová poleží v posteli. Světová šestka se ve středu odhlásila z Turnaje mistryň v Istanbulu kvůli zánětu průdušek, který vyšetření v Brně potvrdilo, a má naordinovaný klid. Léčba směřuje k tomu, aby loňská wimbledonská vítězka mohla být za týden oporou tenistek ve finále Fed Cupu proti Srbkám v pražské O2 areně.

Premiérový česko-slovenský souboj hokejistů Lva Praha a Slovanu Bratislava v Kontinentální lize se podle všeho odehraje ve vyprodané Tipsport areně. Prestižní duel se uskuteční až v sobotu 3. listopadu, ale již je většina vstupenek prodaných. Velkou podporu přitom bude mít přímo v hledišti i slovenský šampion, do Prahy se chystá více než tisíc fanoušků Slovanu.

Autor: Jan Charvát