Ze sportu:

Hokejisté Pardubic, úřadující mistři extraligy, zahájí příští ročník nejvyšší domácí soutěže v pátek 14. září na ledě Třince, který na trůnu pro nejlepší český tým vystřídali. Nováček z Chomutova bude hrát doma s Brnem. Rozhodl o tom čtvrteční los, který byl oproti minulosti veřejný. Extraligu totiž od nadcházející sezony bude řídit Český svaz ledního hokeje místo Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. Vedení svazu se také rozhodlo pozměnit herní systém soutěže. Dva nejhorší týmy budou o udržení v extralize bojovat s finalisty první ligy ve čtyřčlenné baráži, která se bude hrát dvoukolově. Základní část bude mít tradičních 52 kol, model play off včetně předkola zůstal nezměněn.

Licenční komise FAČR na svém středečním zasedání zatím neudělila licenci pro start v příštím ročníku první fotbalové ligy Hradci Králové, Dukle Praha a Baníku Ostrava. Všechny tři kluby se mohou odvolat k licenčnímu tribunálu, který vydá konečné rozhodnutí. Celý proces musí být uzavřen do 31. května, kdy je nejzazší termín odeslání výsledků licenčního řízení orgánům UEFA.

Tenistka Lucie Hradecká potvrdila svou formu na turnaji v Madridu postupem z kvalifikace až do čtvrtfinále. Překvapivá středeční přemožitelka obhájkyně titulu Petry Kvitové v třetím kole na modré antuce porazila 6:2 a 7:6 Rusku Jekatěrinu Makarovovou. O semifinále bude 105. hráčka světa Lucie Hradecká bojovat s vítězkou US Open Samanthou Stosurovou, jež v předchozím kole vyřadila Petru Cetkovskou. Mezi nejlepších osm prošel také Tomáš Berdych, jenž deklasoval 6:1, 6:1 Francouze Gaela Monfilse.

Rakušan Klaus Mayrhofer se stal novým trenérem lyžařky Šárky Záhrobské. Mentorem bývalé mistryně světa a bronzové olympijské medailistky ve slalomu bude další rakouský odborník Jürgen Kriechbaum. Klaus Mayrhofer nahradil na postu kouče Pavla Šťastného, s kterým Šárka Záhrobská po uplynulé nevydařené sezoně ve Světovém poháru neprodloužila smlouvu.

Sportovní střelkyně Kateřina Emmons vsadila na klid a až do olympijských her v Londýně se bude připravovat doma v Plzni a nikoli v USA, kde žije s manželem Mattem. Olympijskou vítězku čekají Světové poháry v Miláně a Mnichově a potom ještě další dva mezinárodní závody. Před olympiádou bude trénovat vzduchovku i malorážku.

Vítězem 19. ročníku exhibičního závodu horských kol Pražské schody, který se jel poprvé jako Memoriál Roberta Bakaláře, se stal Španěl José Antonio Hermida. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 vyhrál i přes defekt, který na trati měl, s náskokem téměř půl minuty před domácími jezdci Kristiánem Hynkem a Janem Škarnitzlem.

Ve třetím utkání semifinále ligového play off už basketbalisté Nymburka překvapení nepřipustili a Kolín porazili vysoko 96:63. Poté, co v předchozím zápase svému polabskému rivalovi poprvé v historii těsně podlehli, mohou sérii ukončit v sobotu v Kolíně.