Ze sportu:

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa ve Stockholmu Norsko 4:3 až po samostatných nájezdech, které rozhodl Aleš Hemský. Svěřenci Aloise Hadamczika opět nepředvedli ideální výkon a mají po třech zápasech pět bodů. Další duel v základní skupině B sehrají ve čtvrtek od 20:15 proti Lotyšsku.

Útočník Petr Koukal doplní před čtvrtečním zápasem s Lotyšskem soupisku českých hokejistů na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku a měl by se hned zařadit do sestavy. Devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010 je po obránci Tomáši Mojžíšovi dalším z čekajících náhradníků, který se dostane do hry. Kouč Alois Hadamczik bude mít ještě stále dvě volná místa v poli a chce útočníka Martina Erata z Nashvillu, který v pondělí vypadl ve druhém kole play off NHL s Phoenixem.

Brankář Petr Čech bude mít příležitost zachytat si na majestátním stadionu New Yorku Yankees. Fotbalisté Chelsea totiž sehrají v baseballovém chrámu pro více než 50 tisíc diváků postaveném za 1,5 miliardy dolarů 22. července přípravný zápas s Paris St. Germain.

Český cyklista Zdeněk Štybar udržel v závěrečné etapě závodu Čtyři dny v Dunkerque druhé místo v celkovém pořadí a o jednu pozici vylepšil svůj loňský výsledek. Dvojnásobný mistr světa na etapovém závodu na severu Francie stejně jako minulý rok zahájil silniční sezonu. Šestadvacetiletý Štybar se na průběžnou druhou pozici dostal díky vítězství v pondělní čtvrté etapě, v níž zaznamenal premiérový triumf na silnici v dresu elitní belgické stáje Omega Pharma-Quickstep.

Český tenista Radek Štěpánek postoupil v Madridu do druhého kola. V prvním utkání na turnaji si poradil s Australanem Bernardem Tomicem 6:2, 7:5 a jeho dalším soupeřem bude domácí šestý hráč světa David Ferrer. Na antuce ve španělské metropoli naopak ve druhém kole dohrály Andrea Hlaváčková a Klára Zakopalová. Hlaváčková prohrála se světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska 3:6 a 6:7, Zakopalová nestačila na druhou hráčku žebříčku Marii Šarapovovou z Ruska 4:6 a 3:6.

Český žokej Filip Minařík vyhrál švýcarskou Velkou jarní cenu. Na závodišti v Avenches zvítězil v dostihu na 1600 metrů o 30.000 franků s koněm The Act trenéra Miroslava Weisse.

U letiště českobudějovického aeroklubu v Hosíně havarovalo malé motorové letadlo. Pilot nehodu přežil. Nikdo jiný na palubě nebyl. ČTK to řekla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Podle provozovatele letiště se jednalo o letadlo k vlečení kluzáků.