Ze sportu:

Tým Husaberg Czech, který tvořili zkušení motokrosaři Michal Kadleček, Martin Žerava a Radek Toman, vyhrál soutěž klubů na 86. ročníku endurové Šestidenní ve Finsku. Další český tým ENC Racing CZ Jiřetín skončil sedmý, v soutěži juniorů obsadil český výběr osmé místo. Kadleček se Žeravou tak zopakovali svůj klubový triumf z roku 2008. Tehdy s nimi v týmu byl ještě David Čadek. Letos zvítězili s bezmála pětiminutovým náskokem před švédským Teamem West. Junioři jeli už od druhého dne bez Radovana Míla. Zbylá trojice byla nakonec osmá stejně jako před třemi lety, kdy čeští junioři na Šestidenní startovali naposledy.

Dvojici pravidelných českých účastníků mistrovství světa silničních motocyklů Karlu Abrahamovi a Jakubu Kornfeilovi se příliš nevydařila kvalifikace na domácí Velkou cenu v Brně. Abraham obsadil v kategorii MotoGP poslední sedmnáctou pozici, Kornfeil byl ve stopětadvacítkách dvacátý.

Český kajakář Vavřinec Hradilek vyhrál finálový závod Světového poháru v pražské Troji. Luboš Hilgert byl čtvrtý, Jiří Prskavec šestý. Celkové pořadí seriálu ovládl dnes třetí Peter Kauzer ze Slovinska.

Kanoista Stanislav Ježek sice obsadil ve finále Světového poháru na domácí trati v pražské Troji čtvrté místo, přesto si zajistil celkové prvenství ve čtyřdílném seriálu. Závod vyhrál Slovák Alexander Slafkovský.

Plážové volejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová prohrály v semifinále mistrovství Evropy v Kristiansandu s italským párem Greta Cicolariová, Marta Menegattiová 1:2 na sety. České reprezentantky si ještě zahrají o bronz s úřadujícími šampionkami Sarou Gollerovou a Laurou Ludwigovou z Německa.

Třiatřicetiletý fotbalista Jiří Jarošík, který naposledy působil v Zaragoze, se vrací do Sparty. Vedení pražského klubu oznámilo, že se s hráčem domluvilo na dvouleté smlouvě s roční opcí. Přestup potvrdil sparťanský personální ředitel Jakub Otava.

Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji série Masters v Montrealu ve čtvrtfinále po porážce 4:6 a 4:6 se Srbem Jankem Tipsarevičem. Pětadvacetiletý český daviscupový reprezentant tak na o dva roky staršího Tipsareviče nestačil ani ve třetím vzájemném duelu.

Tenistka Lucie Šafářová vypadla na turnaji v Torontu ve čtvrtfinále po porážce 6:4, 3:6 a 2:6 s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Třináctinásobnou grandslamovou vítězku neporazila česká fedcupová reprezentantka ani na čtvrtý pokus.

Plzeňští fotbalisté porazili v úvodním utkání třetího kola první ligy Teplice 2:0. Pro obhájce titulu to bylo první vítězství v nové ligové sezoně a povzbuzení do dvou zápasů čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Kodani.

Fotbalisté Viktorie Žižkov se poprvé od května 2009 dočkali prvoligových bodů. V duelu 3. kola na svém hřišti porazili v souboji nováčků Duklu Praha 1:0. O jediný gól zápasu se v 35. minutě postaral Ilija Nestorovski. Žižkov tak bodoval poprvé po šesti ligových zápasech, naopak Dukla po devíti soutěžních zápasech našla přemožitele.

Hokejisté Plzně byli úspěšnější v prvním českém souboji v European Trophy, když vyhráli na ledě Českých Budějovic 3:2 v prodloužení. Zápas Východní divize rozhodl v čase 62:54 kanonýr Tomáš Vlasák, předtím se v dresu vítězů dvakrát střelecky prosadil kanadský obránce Geoff Kinrade.

Čeští volejbalisté prohráli v úvodním zápasu na turnaji v Sofii s domácím Bulharskem 0:3. Svěřenci trenéra Jana Svobody nezvládli ve vyrovnaném utkání koncovky jednotlivých setů. Druhým soupeřem českého týmu bude v sobotu Francie.