Ze sportu

Český tenista Tomáš Berdych porazil ve svém druhém utkání na Turnaji mistrů v londýnské O2 Areně Američana Andyho Roddicka 7:5, 6:3 a udržel si ve skupině A naději na postup do semifinále. V pátek se pětadvacetiletý Berdych v posledním utkání střetne se Španělem Rafaelem Nadalem.

Třetí výhru za sebou získaly v Evropské lize basketbalistky USK Praha, které doma porazily Galatasaray Istanbul 84:56. Pražanky mají stejně jako druhý Spartak Moskva bilanci tří výher a dvou porážek. Příští středu hraje USK na palubovce vedoucí Salamanky.

Ostravští volejbalisté vypadli z Poháru CEV. V odvetě prvního kola prohráli s Lokomotivem Charkov 0:3. Alespoň set neuhráli s ukrajinským protivníkem ani před týdnem doma. Z evropské klubové soutěže číslo dvě se Ostrava nyní přesune o úroveň níž, do Vyzývacího poháru. Letošní držitel Českého poháru sice v úvodním setu vedl až o čtyři body, přesto ho nakonec prohrál 22:25. Ještě výrazněji ztratil tým DHL další sady, uhrál v nich 18 a 17 bodů.

Cyklokrosový mistr světa Zdeněk Štybar je blízko podpisu smlouvy s týmem Quick Step, který patří k elitním silničním stájím s licencí ProTour. Informace belgických médií potvrdil český jezdec na svých stránkách. V budoucnosti tak Štybar bude mít lepší podmínky pro přípravu na silnici, kde může trénovat po boku hvězd jako Tom Boonen, Sylvain Chavanel nebo Stijn Devolder.

Český fotbalový reprezentant Roman Bednář odchází z West Bromwiche na měsíční hostování do sedmnáctého celku druhé anglické ligy Leicesteru. Bude tak působit pod známým švédským trenérem Svenem Göranem Erikssonem. S týmem podepsal smlouvu do 3. ledna 2011, sám však přiznává, že do West Bromwiche se již zřejmě nevrátí. Bednář strávil v druhé lize celou minulou sezonu a pomohl West Bromwichi k postupu do Premier League. V současném ročníku však nastoupil jen čtyřikrát a marně čekal na větší šanci.