Ze sportu

Český tenista Lukáš Dlouhý se počtvrté za sebou kvalifikoval na Turnaj mistrů ve čtyřhře. Účast v Londýně si potřetí zajistil spolu s Indem Leandrem Paesem, v roce 2007 hrál ještě s krajanem Pavlem Víznerem.

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 14. kole extraligy Vítkovice 3:2 v prodloužení a dostali se opět do čela soutěže. O výhře Jihočechů, kteří po dvou třetinách prohrávali 0:2, rozhodl v 65. minutě Milan Gulaš.

Hokejisté Třince podlehli ve 14. kole extraligy Brnu 0:3 a opustili vedoucí příčku extraligové tabulky. Hosty k vítězství nasměroval dvěma prvními brankami sezony Radek Dlouhý.

Hokejisté posledního Kladna zvítězili ve 14. kole extraligy v Mladé Boleslavi 2:0 a na šestý pokus v sezoně získali první body na ledě soupeře. Čistým kontem přispěl k třetí výhře Vagnerplastu v sezoně Martin Falter.

Volejbalisté mistrovského Kladna prohráli v repríze finálového duelu minulého ročníku extraligy s Libercem hladce 0:3.

Česká lyžařka Šárka Záhrobská nepostoupila do druhého kola obřího slalomu v Söldenu, jímž startuje sezona Světového poháru. Pětadvacetiletá slalomová specialistka zajela v prvním kole 53. čas a zůstala daleko za bodovanou třicítkou.

Český taneční pár Lucie Myslivečková, Matěj Novák obsadil v úvodním závodu krasobruslařské Grand Prix v Nagoji šesté místo. Svěřenci ruských trenérů Rostislava Synicyna a Natalie Karamyševové tak zaznamenali svůj nejlepší výsledek v tomto elitním seriálu.

Počasí

Bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. K ránu se mohou vytvořit ojedinělé mlhy. Nejvyšší denní teploty 8 až 12, na horách kolem 5 stupňů.