Ze sportu:

Ve věku 63 let náhle zemřel dvojnásobný hokejový mistr světa Eduard Novák. Bývalý reprezentant a později i trenér získal zlato na světových šampionátech v letech 1976 a 1977, s Kladnem slavil pětkrát titul v domácí soutěži a také triumf v Poháru mistrů evropských zemí. Letos v květnu byl uveden do Síně slávy českého hokeje. Novák se zúčastnil i olympijských her v letech 1972 v Sapporu a 1976 v Innsbrucku, odkud si přivezl bronz a stříbro. V reprezentaci odehrál 113 zápasů a vstřelil 48 branek.

Český tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji ve Stockholmu hned po svém prvním zápase. Třetí nasazený, jenž měl v prvním kole volno, podlehl v utkání druhého kola Jarkku Nieminenovi z Finska 1:6, 4:6. Šestý hráč světového žebříčku Berdych, který má za sebou únavné a nepříliš úspěšné asijské turné, nezachytil úvod a zaznamenal sérii sedmi prohraných gamů. V druhém setu už byl Nieminenovi, který je v pořadí ATP o 39 míst níž, vyrovnaným soupeřem, ale obrat se mu nepovedl.

Česká tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová na turnaji v Lucemburku skončila ve druhém kole. S Italkou Robertou Vinciovou prohrála po téměř tříhodinové bitvě 6:7, 6:4 a 6:7.