Ze sportu:

Česká fotbalová reprezentace se po kvalifikačních výhrách nad Skotskem a Lichtenštejnskem posunula v žebříčku FIFA na 31. příčku. Oproti minulému měsíci si svěřenci trenéra Michala Bílka polepšili o šest pozic. V čele jsou stále Španělé, kteří jsou jedním ze soupeřů Česka v kvalifikaci o Euro 2012, před Nizozemskem a Brazílií. Jihoameričané na třetí příčce vystřídali Německo, které odsunuli na čtvrtou pozici.

Kvůli postupu reprezentační jednadvacítky na červnové mistrovství Evropy rozhodlo grémium klubů fotbalové ligy o změně termínového kalendáře nejvyšší soutěže. Na podzim se oproti původnímu plánu odehraje ještě 17. kolo, které se uskuteční 19. až 22. listopadu, a jarní část skončí o dva týdny dříve na konci května. V tiskové zprávě o tom informoval ředitel Oddělení profesionálního fotbalu ČMFS Ivo Lubas.

Tenista Radek Štěpánek postoupil do čtvrtfinále Kremlin Cupu. Český hráč si na moskevském turnaji snadno poradil s Michailem Kukuškinem a Kazacha zdolal 6:3 a 6:2. Radek Štěpánek hraje moskevský turnaj potřetí v kariéře a pokaždé postoupil do čtvrtfinále, v roce 2004 ani 2007 ale dál nedošel.

Českým tenistkám se ve středu na turnaji v Lucemburku dařilo. Barbora Záhlavová-Strýcová vyřadila v prvním kole obhájkyni titulu Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska po setech 7:5 a 6:1, Iveta Benešová pak po výhře nad sedmou nasazenou Jarmilou Grothovou z Austrálie prošla do čtvrtfinále.

Motocyklový jezdec Karel Abraham získal licenci pro automobilové závody. Patnáctý muž průběžné klasifikace mistrovství světa ve třídě Moto2 ji využije hned v sobotu ve vytrvalostním závodě Epilog v Brně, kde se bude za volantem vozu Seat Leon střídat s Michalem Matějovským.