Ze sportu

Tenista Tomáš Berdych skončil na turnaji série Masters v Šanghaji v třetím kole. Nad síly českého hráče a finalisty Wimbledonu byl Španěl Guillermo García-López, kterému podlehl ve dvou setech 6:7 a 3:6. Přes porážku by se Berdych mohl stát v pondělí poprvé v kariéře šestým hráčem světa. Berdych, který měl před prvním utkáním s Tommym Robredem žaludeční problémy a zápas dohrál vyčerpaný, musel s Garcíou-Lópezem bojovat v dlouhých výměnách.

Česká tenisová jednička Petra Kvitová vypadla na turnaji v Linci ve druhém kole po debaklu 2:6, 1:6 s Němkou Julií Görgesovou. Pátá nasazená hráčka ztratila v utkání pětkrát servis a prohrála za 52 minut. Dvacetiletá fedcupová reprezentantka Kvitová tak ve třetím největším rakouském městě neobhájí loňskou finálovou účast.

Hokejový brankář Tomáš Duba odchází z Třince do Zlína. Dvojnásobný juniorský mistr světa bude v novém působišti hostovat nejméně do konce ledna. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí zlínského klubu Patrik Kamas. V týmu by měl Duba vytvořit dvojici s dvacetiletým talentem Jakubem Sedláčkem.

Český kouč Miloš Říha se stal oficiálně trenérem hokejistů Atlantu Mytišči v Kontinentální lize. V klubu podepsal smlouvu do konce sezony. Vedení Atlantu to potvrdilo na svých oficiálních internetových stránkách.