Ze sportu

Fotbalisté Sparty porazili ve 158. ligovém derby pražských "S" domácí Slavii 2:1, přestože v poločase prohrávali po Trappově brance. Po změně stran však nejprve ve 64. minutě vyrovnal Kadlec a minutu před koncem otočil výsledek Wilfried. Letenští před nejvyšší návštěvou sezony přes 15 tisíc diváků zdolali odvěkého rivala potřetí za sebou a upevnili si třetí místo v tabulce. Naopak slávisté protáhli čekání na výhru už na pět zápasů.

Čeští tenisté si finále Davisova poháru nezahrají. V rozhodujícím duelu bělehradského semifinále prohrál Radek Štěpánek s Jankem Tipsarevičem 0:6, 6:7, 4:6 a Srbové zvítězili 3:2 na zápasy. Novak Djokovič a spol. přivítají v prosincovém duelu o salátovou mísu ve své metropoli Francii.

Hokejisté Liberce, mistrovských Pardubic, ale i posledního účastníka baráže Mladé Boleslavi prožívají suverénní start do sezony. I po druhém kole Tipsport extraligy má toto trio plný počet bodů. Naopak trio účastníků skupiny o udržení z minulé sezony - Kladno, Karlovy Vary i Kometa Brno - stále čeká na první zisk. Výsledky 2. kola: Č. Budějovice - Plzeň 5:4, Třinec - Pardubice 1:3, Sparta Praha - Kladno 5:3, Litvínov - Vítkovice 4:2, Karlovy Vary - Liberec 1:3, Zlín - Slavia Praha 3:4 v prodl., Mladá Boleslav - Brno 5:2.

České basketbalistky prohrály v posledním přípravném utkání před čtvrtečním zahájením mistrovství světa v Brně s týmem USA 79:96. Zápas se hrál "za zavřenými dveřmi" v hale univerzitního kampusu v Bohunicích. Nejlepší střelkyní českého týmu byla Tereza Pecková s 22 body. Na lavičce českého týmu se už objevila v civilu po návratu z USA i vítězka WNBA Jana Veselá. Chyběla naopak nemocná Romana Hejdová.

Český jezdec Ondřej Musil se stal mistrem Evropy v autokrosu v divizi 3A do 1600 ccm. Titul si zajistil v neděli ve francouzském St. Igny de Vers už samotným postupem z rozjížděk, do finále předposledního osmého závodu šampionátu pak už Musil nenastoupil. Ještě před jeho startem se totiž vydal zpět do České republiky, kde jej v úterý čekají bakalářské zkoušky. Musil potřeboval k definitivnímu zisku titulu vybojovat ve Francii čtyři body, za postup do finále jich obdržel sedm.

Pro cyklistu Romana Kreuzigra skončila v neděli triumfem jeho týmového kolegy Vicenza Nibaliho na Vueltě sezona a tedy i působení ve stáji Liquigas. Od příštího roku bude nejúspěšnější český jezdec hájit barvy konkurenční Astany. Čtyřiadvacetiletý Kreuziger už dříve oznámil, že se nezúčastní mistrovství světa v Austrálii, nyní je jasné, že nepojede ani žádné jiné závody.