Ze sportu:

V nejsilnějším složení budou bojovat čeští tenisté o postup do druhého finále Davisova poháru za sebou. Kapitán Jaroslav Navrátil podle očekávání na zápas v Srbsku nominoval Tomáše Berdycha, Radka Štěpánka, Jana Hájka a jako čtvrtého Iva Mináře. Utkání se hraje na tvrdém povrchu v Bělehradu 17. až 19. září.

Cyklista Roman Kreuziger obsadil druhé místo v 9. etapě Vuelty a opět mu tak těsně uniklo vysněné dílčí vítězství. Český jezdec týmu Liquigas nestačil po 187 km v cílovém městě Alcoy pouze na španělského kolegu Davida Lópeze a zopakoval tak svůj výsledek z 18. etapy loňského ročníku.

Žokej Filip Minařík si připsal jeden z největších úspěchů své bohaté kariéry. V Německu působící český rodák v neděli vyhrál Grosser Mercedes-Benz Preis von Baden, která je po derby nejvýznamnějším německým dostihem. V prestižním dostihu na 2400 metrů triumfoval už podruhé; tentokrát se mu podařilo zvítězit v sedle klisny Night Magic, kterou trénuje Wolfgang Figge. Pětatřicetiletý Minařík, který odešel do Německa jezdit v devadesátých letech, se tam letos v srpnu jako první Čech dostal přes hranici 1000 vyhraných dostihů.

Žádné zvíře ani panáček, ale obří dvouapůlmetrová pálka je maskotem nadcházející mistrovství Evropy, které se uskuteční v Ostravě od 11. do 19. září. Šampionát, který se do České republiky vrací po 24 letech a bude se hrát v ČEZ Aréně, má také svou dvouminutovou znělku. Maskot ostravského ME se od klasického herního náčiní poněkud liší. Výškou 2,5 metru je asi největší pálkou na světě.